Inspiration met de medailles en bekers na het Europees kampioenschap in Italië. | Foto: pr. Foto: pr.

Goud voor Inspiration bij EK Twirling

Voorhout n Twirlvereniging Inspiration heeft goede resultaten behaald op het EK Twirling in Lignano Sabbiadoro in Italië. Jilena Baggerman werd drie keer Europees kampioen, waarvan een keer samen met Nina Copier. Ook het Junior twirlteam en Junior danceteam mogen zich kampioen van Europa noemen.

Op dinsdagmiddag 16 april en woensdagochtend 17 april hebben de twirlers getraind in de wedstrijdhal, om te wennen aan de vloer en het licht. Woensdagavond was de officiële openingsceremonie waarbij alle deelnemers en officials op de vloer kwamen en de volksliederen werden gespeeld.

Op donderdag en vrijdag waren de voorrondes. Alle teams, onder leiding van coaches Simone Soussani-Hoek, Caroline Meyvogel-Hoek en Michelle Baggerman, plaatsten zich voor de finales. Ook bij de solisten lag het niveau zeer hoog, maar ook hier weer veel finale plaatsen voor de solisten duo's van Inspiration.

Op zaterdag 20 en zondag 21 april bleven de teams en solisten scherp en zetten, ondanks de vermoeidheid, goede prestaties neer in de finales.

Medailles

Jilena Baggerman werd Europees kampioen in de categorie junior 1-baton en junior 2-baton. Samen met Nina Copier is Baggerman Europees kampioen junior duo. Ook het junior twirlteam en het Junior Danceteam wonnen goud.

Naomi van der Drift en Sanne Copier wonnen zilver als senior duo. Ook het senior twirlteam en senior danceteam eindigden als tweede.

Ook Cindy Boter, Lily Meyvogel, Anissa Soussani en Celina Byrne deden mee op de individuele onderdeling. Zij vielen buiten de medailles.