Ter Leede blijft aan kop

Sassenheim n Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Ter Leede in de uitwedstrijd tegen sv DFS goede zaken gedaan door met 0-2 te winnen. De voorsprong op achtervolger RKAV Volendam blijft daardoor twee punten.

Ter Leede startte uitstekend en kwam door een benutte penalty van Jeffrey Bok op een 0-1 voorsprong. Met nog tien minuten op de klok kopt Rob Zandbergen achterwaarts de bal opnieuw in het doel van DFS en breidde de voorsprong uit (0-2). In de tweede helft komt de overwinning in Opheusden voor Ter Leede niet meer in gevaar. RKAV Volendam won thuis met 6-0 van Spijkenisse.

De Sassenheimse ploeg staat eerste in de Hoofdklasse A en speelt op zaterdag 4 mei de uitwedstrijd tegen Spijkenisse. Daarna volgen wedstrijden tegen Jodan Boys (thuis op 11 mei) en de uitwedstrijd tegen Zwaluwen (18 mei). De laatste wedstrijd is op 25 mei, thuis tegen 's-Gravenzande.

TOP hervat met overwinning

Sassenheim n TOP/SolarCompleet heeft na de zaalperiode de eerste wedstrijd in de veldcompetitie gewonnen. Op eigen veld werd DVO uit Bennekom met 25-19.

TOP-DVO was ook de samenstelling van de finale van de A-junioren in de Ziggo Dome, die TOP op het nippertje wist te winnen. De ploeg uit Sassenheim zal daaraan teruggedacht hebben, want zowel junior Alon Keijzer als A1-aanvoerder Thijs van der Zaag mochten in de rood-witte basis beginnen. De start van de wedstrijd was echter beslist voor de bezoekers. DVO liep ietwat verrassend uit naar 4-9, waarmee er letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht was voor de Bennekommers. Het duurde echter niet lang voor TOP de counter inzette, want tegen de tijd dat het rustsignaal klonk had de ploeg alweer een voorsprong van 12-11 te pakken.

In de tweede helft bleef de thuisploeg aan de leiding. TOP liep uit, DVO kwam nog even terug, maar in de slotfase was de ploeg uit Sassenheim de onbetwiste winnaar. TOP won op eigen veld, en hield stevig vast aan de positie bij de eerste twee. (Bron: korfbal.nl).

Warmunda wint van Madestein

Warmond n Warmunda heeft de thuiswedstrijd tegen Madestein met 3-1 gewonnen. Brian van Noort schoot na vijf minuten de 1-0 binnen, Roy Koomen volgde het voorbeeld van zijn teamgenoot en kopte de 2-0 binnen. Kort voor de rust kwamen de gasten terug in de wedstrijd dankzij een penalty (2-1). Na rust is het opnieuw Van Noort met een doelpunt. Hij bepaalt de eindstand op 3-1.

Warmunda speelt in principe nergens meer voor, omdat het eerste team volgend seizoen actief is in de Vierde Klasse zaterdag.