Woonstichting Stek volgt inflatiecijfer

Regio n Net als vorig jaar volgt woonstichting Stek ook in 2019 het inflatiecijfer voor de jaarlijkse huurverhoging. Het inflatiecijfer is dit jaar 1,6 procent.

'Wij zijn er voor de mensen met de laagste inkomens en betaalbaarheid is voor ons een belangrijk speerpunt. We zijn financieel gezond en willen niet meer huur vragen dan nodig", zegt bestuurder Hans Al. De HuurdersBelangenVereniging Bollenstreek (HBVB) had graag een lager huurverhogingspercentage gezien, maar gezien de stijgende kosten door onder meer de inflatie vindt Stek dat niet verantwoord.

Stek past de inflatieverhoging van 1,6 procent toe bij huurders van een sociale huurwoning met een huishoudinkomen tot 42.436 euro. Huurders van een sociale huurwoning met een huishoudinkomen hoger dan 42.436 euro en een huur lager dan 720,42 euro (scheefwoners), krijgen een inkomensafhankelijke huurverhoging van 5,6 procent (4 procent verhoging en 1,6 procent inflatie).

Met de HBVB is afgesproken dat scheefwoners met een huurprijs hoger dan 720,42 euro alleen een inflatieverhoging krijgen.

Stek Wonen is als woningcorporatie actief in Hillegom, Lisse en Teylingen (Warmond en Voorhout). Zij beheert ongeveer 6.700 woningen en 300 garages. Stek heeft onlangs een intentieverklaring voor een fusie met woningcorporaties Vooruitgang (Teylingen) en WNS (Noordwijk) ondertekend.

Bezwaar maken tegen de inkomensafhankelijke verhoging? Op www.stek-wonen.nl is het bezwaarformulier te vinden.