Waarschuwingsborden bij pontje Zijldijk

Warmond n Om de veiligheid voor de fietsers te verhogen zijn op de Zijldijk nabij het pontje twee waarschuwingsborden 'fietsers' geplaatst.

Door Nico Kuyt

James Taghavi, de schipper van het pontje had recent een het verzoek gedaan om maatregelen te nemen. Langs de afmeerplaats wordt in zijn ogen veel te hard gereden op de Zijldijk door gemotoriseerd verkeer, juist daar waar de wachtende fietsers staan opgesteld in afwachting voor de overzet of tijdens het verlaten van de veerpont. B&W heeft het bekeken en constateerde dat op deze locatie geen ongevallen bekend zijn. Ook is volgens B&W de locatie vanaf beide kanten zeer overzichtelijk voor alle weggebruikers. Als attentieverhogende maatregel om de weggebruiker te wijzen op dit specifieke punt aan de Zijldijk, zijn wel inmiddels de twee borden geplaatst.


Alzheimer Café over lichamelijke verzorging

SASSENHEIM n In het Alzheimer Café in Sassembourg (Jan van Brabantweg 1) is op maandag 13 mei om 19.30 uur een informatieavond. Tijdens deze avond worden tips en trucs gegeven bij de lichamelijke verzorging van mensen met dementie.

Yvonne Martens gaat in gesprek met Wilma Vrolijk. Zij is verzorgende in een thuiszorgteam dat gespecialiseerd is in het verzorgen en begeleiden van mensen met dementie die nog thuis wonen.

Het Alzheimer café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, bel naar Wil van der Kwaak op 06-46033996.


Herinrichting speelplek

Teylingen n De gemeente Teylingen wil dat speelplekken veilig, aantrekkelijk, uitdagend, toegankelijk en vooral heel leuk zijn. Dit jaar worden verschillende speelplekken gerenoveerd.

De gemeente gaat de speelplekken aan de Postkoets 15 en Willem Warnaarlaan 15 (Sassenheim), en Foeliezoom 42 en Griegplantsoen 3 (Voorhout) renoveren. Omwonenden van de betreffende speelplek hebben hierover een brief ontvangen. De gemeente betrekt hen bij het ontwerpen van de speelplek. Bij het maken van de nieuwe plannen voor de speelplek heeft de gemeente drie uitgangspunten: natuurlijk spelen (natuurlijke uitstraling), informeel spelen (niet alleen toestellen, ook natuur) en participatie (kinderen en omwonenden denken mee bij het ontwerp).

Alle kinderen en ouders kunnen via een online enquête op www.teylingen.nl hun wensen en tips achterlaten. De uitkomsten worden verwerkt tot een wensenlijst. Een leverancier van speeltoestellen maakt aan de hand hiervan drie ontwerpen. Deze worden vervolgens op www.teylingen.nl geplaatst, zodat omwonenden hun stem kunnen uitbrengen op het ontwerp dat zij het best vinden. Het ontwerp dat de meeste stemmen krijgt, wordt uiteindelijk aangelegd.