Molenfonds schenkt voor herstel Hoop Doet Leven

Voorhout n Het Molenfonds heeft 15.000 euro beschikbaar gesteld voor groot onderhoud aan het metselwerk van molen Hoop Doet Leven aan de Eerste Elstgeesterweg. Het metsel- en voegwerk wordt op ambachtelijke wijze hersteld zodat de vochtproblemen in de molen tegengegaan worden.

De molen is oorspronkelijk gebouwd in 1783 maar werd in 1999 verplaatst vanuit Rijnsburg naar de huidige locatie, waar de Rijnlandse Molenstichting eigenaar werd. Destijds is de molenromp in zijn geheel verplaatst, waardoor het metsel- en voegwerk nog origineel is.

Behoud

Het Molenfonds streeft naar het behoud van molens als cultuurhistorisch erfgoed in het Nederlandse landschap. Het fonds doet dit door financieel bij te dragen aan met name groot onderhoud aan monumentale wind- en watermolens. Hierdoor zorgen we voor duurzaam behoud van molens en hun verhalen voor de huidige en de volgende generaties.


Voorlichting: Verward gedrag beter begrijpen

Sassenheim n GGZ Rivierduinen organiseert op maandag 20 mei om 19.30 uur een voorlichtingsavond over verward gedrag in de Julianakerk (Julianalaan 6). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

De toename van verwarde personen krijgt in de politiek en media veel aandacht. Daardoor ontstaat het beeld dat alle personen die verward zijn een gevaar zijn voor de samenleving. Dit is in de meeste gevallen niet zo: bij verwarde personen gaat het veelal om kwetsbare mensen, die te maken hebben met verschillende aandoeningen en beperkingen op meerdere levensterreinen. Door de aandacht is ook het beeld ontstaan dat iedere verwarde persoon een psychiatrische patiƫnt is. Bij verwarde personen gaat het echter maar voor een klein deel om mensen met psychische stoornissen.

Achter de problematiek

Tijdens de voorlichtingsavond licht een GGZ-professional dit verder toe en gaan we dieper in op wat er zoal schuilgaat achter deze problematiek.

Meer informatie? Kijk op www.rivierduinen.nl/agenda, bel 071-890 8888 of mail naar preventie.leiden@rivierduinen.nl.


Vermist Voorhouts meisje zat bij vriendin

Voorhout n Een dertienjarige inwoonster van Voorhout is na dag vermissing gelukkig weer terecht. Ze bleek bij een vriendin te zitten, meldt de politie.

Het meisje ging op zondag 28 april weg in de omgeving van de Pieter van Slingerlandstraat. De politie startte een zoektocht, maar kon de tiener niet vinden. Op sociale media werden oproepen gedaan uit te kijken naar haar.

Ook werd een helikopter ingezet om vanuit de lucht mee te zoeken.

Op maandag 29 april kwam het bericht dat het meisje terecht is. Ze was bij een vriendin.