Windows 10 workshops door Seniorweb

Voorhout n De Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Voorhout biedt in samenwerking met Seniorweb workshops over Windows 10 aan. Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Tijdens deze workshops ontdekken deelnemers wat ze er zelf mee kunnen. Nieuw in deze reeks is de workshop over veiligheid en onderhoud.

De eerste workshop is op maandag 13 mei met als onderwerp 'De basis'. Cursisten worden meegenomen vanaf het bureaublad langs de belangrijkste onderdelen. Ze leren het bureaublad naar eigen wens in te delen en apps (programma's) toe te voegen en groeperen.

De overige workshops worden gegeven op 20 mei Bestandsbeheer, op 27 mei Internet, op 3 juni Veiligheid en onderhoud, op 17 juni Fotobewerking en op 24 juni Word.

De workshops van elk twee uur worden gehouden op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Voorhout (Herenstraat 48). Het maximum aantal deelnemers is zes. De groepen zijn klein, zodat iedereen de aandacht kan krijgen om de nieuwe vaardigheden te leren. Voor alle deelnemers staat een laptop klaar om te gebruiken tijdens de workshop.

De kosten per workshop zijn 7,50 euro voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en/of Seniorweb en 10 euro voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden en ook via www.bibliotheekbollenstreek.nl.


CDA-bijeenkomst over toerisme

Voorhout n Het CDA Teylingen organiseert op donderdag 16 mei een openbare themabijeenkomst bij De Tulperij (Oude Herenweg 16B) over de toekomst van het toerisme in de Bollenstreek. Vanaf 20.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom aan de Oude Herenweg 16B in Voorhout. De bijeenkomst start om 20.15 uur met een rondleiding op het bloembollenbedrijf en De Tulperij. Aansluitend zal Theo Alkemade uit Noordwijk zijn kandidatuur voor de Europese verkiezingen nader toelichten. Marti van Beek, auteur van de in dit voorjaar verschenen Bollenstreek Reisgids, vertelt over de streek. Aanmelden kan tot en met dinsdag 14 mei via secretaris@teylingen.cda.nl.