Sterker naar de brugklas met 'Plezier op school'

Regio n Voor aanstaande brugklassers die problemen ervaren in het contact met leeftijdsgenoten, organiseert GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd dit jaar opnieuw de tweedaagse zomercursus 'Plezier op school'. De cursus is in augustus in Leiden en Lisse. Doel van de cursus is de jongeren te helpen om met meer plezier en zelfvertrouwen naar het middelbaar onderwijs te gaan.

Veel jongeren vinden het spannend om naar de middelbare school te gaan. Ook jongeren die gepest zijn of moeite hebben met contact met leeftijdsgenootjes. Daarom is de cursus 'Plezier op school' ontwikkeld. Tijdens deze tweedaagse cursus komen de jongeren in een groep met leeftijdsgenootjes die ook voor het eerst naar de middelbare school gaan.

Sociale vaardigheden trainen

In de groep vinden de jongeren steun en erkenning bij elkaar. Door sociale vaardigheden te trainen staan zij steviger in hun schoenen en kunnen zij een goede start maken op de nieuwe school. Contact leggen met anderen is een belangrijk onderdeel van de cursus. Hoe zet je de eerste stap? Hoe begin je op je eerste schooldag een gesprekje in de pauze? Hoe houd je een gesprek op gang? Ook moeilijke situaties, zoals omgaan met pesterijen, komen aan bod.

Door het grote succes van de afgelopen jaren wordt de cursus deze zomer weer op verschillende plaatsen aangeboden: het Bonaventura College in Leiden (Mariƫnpoelstraat 6) en het Fioretti College in Lisse (Sportlaan 3). De cursus bestaat op beide locaties uit twee cursusdagen, op 29 en 30 augustus van 9.00 tot 16.15 uur. De ouderavond is op een avond voorafgaand aan de cursus.

Aanmelden kan tot 20 juni, kennismakingsgesprekken zijn voor de zomervakantie. Voor meer informatie en aanmelden, mail naar preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl.