Radiozendamateurs actief vanuit Zwanburgermolen

Warmond n De radiozendamateurs van de VERON adeling Leiden doen in het weekend van 11 en 12 mei mee aan het 'Mills on the air weekend'. Tijdens dit Engels initiatief proberen diverse radiozendamateurs zoveel mogelijk molens over de wereld te bemannen. Omdat het ook Molenweekend is, verwelkomen de zendamateurs het publiek in de Zwangerburgermolen.

Onder de call PB6ZBM zullen de aanwezige radiozendamateurs van de VERON afdeling Leiden, verbindingen proberen te maken via de ether met zoveel mogelijk andere radiozendamateurs over heel de wereld. Ook proberen de zendamateurs op deze manier met zoveel mogelijk andere molens contact te leggen. Zelf zullen ze uitkomen op de 80mtr, 40mtr, 20mtr, 2mtr en 70 cm band.

Nationale Molendag

Gelijk met dit weekend is het Molenweekend. Tijdens dit weekend stellen de molenaars, die met veel enthousiasme de molens operationeel houden, hun molens open voor publiek. Ook de Boterhuismolen (Zijldijk 4) en Broekdijkmolen (Broekpolder 1) in Warmond zijn tijdens de Nationale Molendagen open voor publiek.

De molen staat in de Zwanburgerpolder 3 en is te bereiken door de voetveer van De Heere Schouten vanuit Warmond te nemen. Een retourtje kost 2 euro.


De Flierefluiters op nieuw Leids muziekfestival

Sassenheim n Dweilorkest de Flierefluiters uit Sassenheim speelt op zaterdag 25 mei op het nieuwe muziekfestival van Leiden; 10 Jaar O'nine Festival. De Flierefluiters combineert bekende classics met moderne hits en alles in een swingende mix.

Op 25 mei viert de Leidse coverband O'nine zijn tiende verjaardag, samen met de heren van de Flierefluiters, the Gumbo Kings, Barry Badpak, The Local 6, Toine Scholten, Lekker Weer, Miss Noeka en diverse dj's Reinier Haas, Michael Christen, Vuz en Olaf Kluivers. Naast de live-acts zijn er foodtrucks, en ontspannen chill-outs.

Het festival vindt plaats op het buitenterrein bij het Universitair Sportcentrum (USC, Einsteinweg 6) in Leiden, begint om 14.00 uur en duurt tot middernacht. Het festivalterrein is slechts 5 minuten fietsen van Leiden Centraal en het veld naast de grote sportzaal biedt plek voor ruim 1.500 bezoekers.

Tickets kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.oninefestival.nl.