Wandeling van 10.000 stappen

Regio n De maandelijkse 10.000 stappen wandeling in Noordwijkerhout is op zaterdag 4 mei. De start is bij de lokale schoenenwinkel Schouten (Dorpsstraat 13). Streekgenoten zijn van harte welkom om mee te wandelen.

Om 09.00 uur start de wandeling bij schoenwinkel Schouten. Na het traditionele rondje om de Witte Kerk zal in 10.000 stappen, ongeveer 8 kilometer, gewandeld worden door Noordwijkerhout en daarbuiten. De deelnamekosten zijn 3 euro en dat is inclusief de koffie of thee. Rond 11.15 uur eindigt de wandeling weer in het centrum. Voor meer informatie, neem contact op met Debby Schouten via 0252 372814 of info@schoutenschoenen.nl.


IVN- wandeling Huys te Warmont

Warmond n De gidsen van IVN Leiden geven op zondag 5 mei om 11.00 uur een voorjaar excursie op het landgoedbos van Huys te Warmont.

Iedereen kan meewandelen over het fraaie landgoed om samen te genieten van geuren, kleuren en vogelgezang. Bomen en struiken kleuren groen en in de kruidenlaag staat al veel in bloei. Geniet van de geur van het daslook, de bloei van het fluitenkruid, koekoeksbloemen en boshyacinten. Het frisse groen in vele tinten is erg rustgevend. En er valt ook te genieten van de zang van de roodborst, de vink en het winterkoninkje. De eerste jonge vogels zijn al uit het ei gekropen, hoog in de bomen bedelen jonge reigers om voedsel. Er zit zelfs een lepelaar te broeden tussen de reigers.

De start is bij de ingang aan de Herenweg 139. Parkeren (vlakbij) aan de Beatrixlaan. Voor verdere informatie over Huys te Warmont en activiteiten van IVN Leiden: www.ivn.nl/leiden.


Loterij voor Zonnebloem

Sassenheim n Vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Sassenheim maken zich op voor de Nationale Zonnebloemloterij 2019. Binnenkort gaan zij met loten à 2 euro langs de deuren in Sassenheim.

Een belangrijk deel van de opbrengst van deze loterij is bestemd voor de activiteiten die in en rond Sassenheim worden georganiseerd voor mensen met een lichamelijke beperking. De Zonnebloem zet alles op alles om mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Door mee te spelen met de loterij, dragen mensen dus lokaal een belangrijk steentje bij aan de vermindering van eenzaamheid onder een kwetsbare doelgroep.

De trekking is op 7 oktober 2019. Door mee te doen aan deze loterij maken kopers kans op een van prijzen, waaronder een Volkswagen up, een iPhoneXs, een weekendje weg en vele mooie geldprijzen, zoals de hoofdprijs van 15.000 euro.