Subsidie Volksuniversiteit

Voorhout n B&W verleent een subsidie van maximaal 24.400 euro aan de Volksuniversiteit Teylingen (VU) als dekking van de huurlasten van de begane grond op Agneshove 89.

Het gaat daarbij om de huurperiode van 1 oktober 2019 tot 1 oktober 2020 en de hiervoor benodigde waarborgsom. De gemeente heeft de huurovereenkomst voor de bedrijfsruimte op Agneshove 87-89 opgezegd, waarmee de huurovereenkomst eindigt per 1 oktober 2019. De VU heeft echter aangegeven interesse te hebben gebruik te blijven maken van de locatie Agneshove, maar op basis van hun begroting niet te beschikken over voldoende middelen om de kosten van de accommodatie te financieren. Zonder gemeentelijke steun zullen zij hun activiteiten in Agneshove moeten beƫindigen. Om die reden is aan B&W verzocht een subsidie te verlenen en ook verleend. (NK)


Namen voor nieuwe Voorhoutse bruggen

Voorhout n B&W heeft voor een aantal nieuwe bruggen namen toegekend die verbonden zijn met de Noordelijke Randweg Voorhout in de Boekhorstpolder.

Door Nico Kuyt

Op dit moment wordt er gewerkt aan het afbouwen van de Noordelijke Randweg in Voorhout. Hierin worden twee nieuwe fietsbruggen en een brug voor auto en fiets aangelegd die van een naam moeten worden voorzien. Een 'flexibele straatnaamgevingscommissie' is bijeengeroepen om die bruggen te dopen. Gekozen is voor de naam 'Bollenbrug' voor de brug voor auto en fiets over de Haarlemse Trekvaart, de 'Trekvaartbrug' voor de fietsbrug over de Trekvaart en de naam 'Spoorlaanbrug' voor de fietsbrug over de verdiepte weg zelf. Over de laatste ontstond nog enige discussie. Oorspronkelijk was niet gekozen voor 'Spoorlaanbrug', maar voor 'Boekhorstbrug'. Na afloop van de commissie is besloten de naam toch te wijzigen. Aan de nieuwe spoorondergang en de nieuwe fietstunnel is geen naam gegeven. Dat is overigens het al jaren gevoerde beleid.


Lang liggen in Kaagwater aan banden gebonden

Warmond n B&W heeft een zogeheten aanwijzingsbesluit genomen om nadere regels te stellen voor het ankeren aan de gemeentelijke ligplaatsen en in de wateren.

Aanleiding voor de aanscherping was een steeds verder toenemende overlast van booteigenaren die langdurig gebruik maakten van de gemeentelijke ligplaatsen of groepsgewijs in het water voor anker gingen. Het aanwijzingsbesluit en de nadere regels streven naar een herstel van een recreatieve en veilige omgeving. Recreanten moeten veilig en gemakkelijk voor een kortdurend verblijf terecht kunnen op de Kagerplassen en bij de gemeentelijke ligplaatsen, zo is de gedachte. Met allerlei belanghebbenden is overleg gevoerd over het opstellen van de nadere regels, die maken het mogelijk om op bepaalde tijdstippen en op bepaalde locaties wel voor anker te kunnen gaan, als ook voor het gebruik van de gemeentelijke ligplaatsen op de Kagerplassen. Daarnaast zijn er nadere regels voorgesteld voor het gebruik voor de gemeentelijke ligplaatsen op Koudenhoorn, Zwanburgerpolder, de Tengnagel en park Groot Leerust.(NK)