HKV geeft lezing over een verdwenen Voorhouter

Voorhout n De voorouders van Voorhouters moeten soms op plekken gezocht worden waar je ze niet verwacht had. Zo is er een geval waarbij een glas-in-lood venster in een ver weg gelegen kerkgebouw het begin van de oplossing blijkt te zijn. Die zoektocht wordt op maandag 13 mei om 20.00 uur in het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout (HKV) (Bonekruidstraat 13) verteld.

We zoeken steeds vaker naar onze voorouders en dat zoeken wordt ook steeds gemakkelijker. Velen van ons willen ontdekken waar onze oorsprong ligt en van wie we afstammen. Veel bronnen zijn nu digitaal beschikbaar en dat helpt. Als je weet waar je moet zoeken kan je al snel je grootouders, overgrootouders, betovergrootouders en oud-ouders vinden. Van die laatste heeft iedereen er al 32 en het is prachtig als je die allemaal in je kwartierstaat ziet staan. Soms is de zoektocht minder gemakkelijk en vraagt het doorzettingsvermogen, vasthoudendheid en een beetje geluk om te vinden waar je naar op zoek bent. Ook Voorhouters, die meestal tamelijk honkvast zijn, moeten soms op plekken gezocht worden waar je ze niet verwacht had.

Op maandagavond 13 mei wordt in het Kenniscentrum van de HKV over zo'n zoektocht verteld. Voor belangstellenden is er een mogelijkheid om de presentatie bij te wonen. De lezing begint om 20.00 uur en duurt naar verwachting één uur. Het Kenniscentrum heeft een beperkte ruimte en het is daarom belangrijk om je even aan te melden bij lezingen@hkv-voorhout.nl.

Zelf op zoek naar voorouders? De volgende inloop met genealogie advies is op zaterdagmorgen 26 mei van 10.30 tot 12.30 uur.