Pleinverkoop bij kringloop

Sassenheim n Traditiegetrouw was Kringloopwinkel Op Dreef op de zaterdag voor Moederdag altijd met meerdere kramen aanwezig op de voorjaarsmarkt in Park Rusthoff. Dit jaar gaat deze markt in het park niet door. Daarom organiseert Op Dreef op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur een pleinverkoop voor de winkel aan de Kagerdreef 90. De totale opbrengst gaat uitsluitend naar, lokale, goede doelen. De kringloopwinkel Op Dreef is die dag uiteraard ook gewoon geopend.


Inloop voor vrijwilligers

Sassenheim n Het maandelijks inloopspreekuur van Welzijn Teylingen over vrijwilligerswerk is op donderdag 16 mei in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42). Twee medewerkers van Welzijn Teylingen zijn aanwezig van 18.30 tot 19.30 uur om informatie te geven en vragen te beantwoorden over alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft.

Het spreekuur is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over vrijwilligerswerk of op zoek is naar een leuke vrijwilligersklus. Men kan een kijkje nemen op de vacaturebank. Er is informatie over verenigingen en organisaties in Teylingen die met vrijwilligers werken. Voor meer informatie over het inloopspreekuur kan men contact opnemen met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl.


Speel djembé in de Wereldwinkel

Sassenheim n Als afsluiting van de Fairtrade week speelt op zaterdag 11 mei van 12.00 tot 15.00 uur voor de Wereldwinkel (Kerklaan 1) een Djembé-speler, samen met mensen die dat willen op de Djembé te spelen. Er wordt steeds een kwartier gespeeld in groepen van maximaal tien kinderen en als volwassenen mee willen doen, dan mag dat natuurlijk ook.


Sssst...examens

Teylingen n Ook de leerlingen in Teylingen beginnen deze week aan hun eindexamens. De start is voor vmbo, havo en vwo op donderdag 9 mei. Vmbo begint met de vakken Nederlands en biologie, de havisten storten zich op wiskunde en voor een deel van de vwo'ers staat scheikunde op het programma. De examens duren tot en met donderdag 23 mei.