Eigenaren Frans van Swieten (witte jas) en Naserin Frahim (staand) tussen de meiden aan het werk. | Tekst en foto: Piet van Kampen
Eigenaren Frans van Swieten (witte jas) en Naserin Frahim (staand) tussen de meiden aan het werk. | Tekst en foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Bijeenkomst: 'Hulp bij het realiseren van ideeën'

Teylingen n Welzijn Teylingen, Jacoba van Beierenfonds, Hillegom-Lisse-Teylingse Uitdaging en Gemeente Teylingen organiseren samen in Sassembourg (Jan van Brabantweg 1) een themabijeenkomst op woensdag 15 mei: Hulp bij ideeën.

De bijeenkomst is voor vrijwilligers die rondlopen met een goed idee om hun vereniging, stichting of buurt te versterken. Voor hen die niet weten waar te beginnen, is de informatieavond op 15 mei. Tijdens de bijeenkomst zijn lokale partijen aanwezig die een idee op weg kunnen helpen en het uit te werken tot een plan. Ook kunnen bezoekers in gesprek gaan met mensen die net als zij een idee hebben, en nog op zoek zijn naar verdere handvatten om het idee vorm te geven. Denk hierbij aan financiële mogelijkheden, materialen en kennis verkrijgen met een gesloten beurs, en vooral ook meedenken en helpen met een verdere uitwerking.

De inloop is vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. Om 20.00 uur wordt een begin gemaakt met het uitwerken van een plan en is de mogelijkheid tot het vragen stellen. De bijeenkomst wordt om 21.00 uur afgesloten met een drankje.

De bijeenkomst is in de benedenzaal van Sassembourg, Jan van Brabantweg in Sassenheim. Aanmelden is gewenst en kan gratis op www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl onder het kopje 'aanbod'.


Kerkveiling St. Pancratius

Sassenheim n De kerkveiling voor de St. Pancratiuskerk is op vrijdag 17 mei in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De veilingmeester start om 20.00 met het afslaan van de ruim 400 kavels, allen beschikbaar gesteld door ondernemers en parochianen.

Voor iedere beurs zal er iets te vinden zijn. Kavels voor een vaste prijs zijn er ook, zoals 20 mooie rozen voor 25 euro en er wordt voor het eerst dit jaar ook een barbecue in de tuin van de pastorie gehouden. Ook wordt een oude bidstoel uit de kerk geveild. Daarnaast is er een verloting met mooie prijzen, zoals een TOV-bon van 250 euro, een dinerbon voor het Pancratiusdiner en een bloemenbon. De zaal gaat open om 19.30 uur. De gehele range aan artikelen staat ook op https://www.facbook.com/stpancratiuskerkveiling.


Jonge meiden te gast in schoonheidssalon Franas

Sassenheim n Een speciaal en zeer jeugdig team van zes meiden ging op dinsdag 30 april aan de slag in de fraaie salon van Franas aan het Voorhavenkwartier. Zij waren er met een speciale missie. Met het opmaken van klanten geld verdienen voor een volgend project dat zij zelf mogen uitkiezen.

Stichting Mixclubs uit Leiden is opgericht door Elles Verhoef. Zij heeft zich tot doel gesteld om jonge meiden uit diverse aandachtswijken uit Leiden hun weg te leren vinden in de maatschappij. De jonge meiden in de leeftijd van tien jaar mogen zelf een project uitzoeken waarmee zij wat geld kunnen verdienen. Via Google kwamen zij bij Franas in Sassenheim uit. Hun verzoek om een speciale 'meidenavond' te mogen organiseren werd omarmd door de eigenaren Frans van Swieten en Naserin Fahim. Van Swieten: "Naserin heeft een warm hart voor de medemens, dus zij stemde direct in".

Leren ondernemen

Elles Verhoef is dankbaar dat zij op deze locatie met 'haar meiden' aan de slag kon. Franas is niet alleen een schoonheidssalon, maar tevens pedicure- en nagelstudio en cadeau- en welnesswinkel. Er worden diverse hulpmiddelen voor lichamelijke ongemakken verkocht en krukken verhuurd. Veel keuze uit geurmiddelen en verzorgingsproducten zoals make-up, nagelproducten en Marlies Muller haarverzorging. Van Swieten: "Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van nagels, permanente make-up, meso-therapie, medische pedicurebehandelingen, ontharen en ontgiften van het lichaam." Maar voor de Leidse meiden was het vooral te doen om de klanten die kwamen van een mooie make-up te voorzien en geld te verdienen. "Het is leren ondernemen binnen een onderneming," omschrijft Elles Verhoef dit speciale project. Na afloop was zij heel enthousiast over de geslaagde avond.