Tweede editie Korendag

Sassenheim n De tweede editie van de Korendag in Sassenheim is op zaterdag 18 mei. In de vier Sassenheimse kerken zingen in totaal 26 koren en groepen twee keer liederen uit hun repertoire. De koren komen uit Rijnsburg, Katwijk, Voorhout, Sassenheim. Lisse, Amerongen, Molenaarsgraaf, Kockengen, Woubrugge, Amsterdam, Almere, Barneveld, Krimpen a/d Lek, Alphen a/d Rijn, Ilpendam, Wilnis, Nieuwkoop, Leiden, Abbenes en Heerhugowaard. In totaal duizend zangers en zangeressen zullen verdeeld over de hele dag hun liederen laten horen. De toegang is gratis.

De Korendag start om 9.30 uur tegelijkertijd in de Julianakerk (Julianalaan 6), Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188), Dorpskerk (Hoofdstraat 217) en de Havenkerk (Bijweglaan 4). De afsluiting is om 16.15 uur in de Julianakerk met een optreden van De Lofstem en kerkkoor 'Samen op weg' uit Abbenes.

De organisatie is in handen van de Regionale Commissie Noord/West in samenwerking met Kerkkoor De Lofstem uit Sassenheim.


Groenmarkt

Warmond n De Warmondse Tuinclub organiseert op zaterdag 18 mei de twintigste editie van de Groenmarkt. Tussen 10.00 en 16.00 uur staan zo'n 35 kramen in de Dorpsstraat opgesteld. Er worden bijzondere vasten planten (ook voor op het balkon) klimplanten, hosta's, agapanthussen, siergrassen en kuipplanten aangeboden. Ook zijn decoratieve tuinobjecten, aardewerk, olijfolie en honing te koop. Net als veel kruiden, citrus- en vijgenboompjes. Ook de galeries Het Oude Raadhuis en De Pomp zijn tijdens de markt geopend.


Spelletjes in Frans Café

Warmond n In het Frans Café worden op donderdag 9 mei spelletjes gespeeld om de kennis van de Franse taal te vergroten. Onder leiding van Mieke Doets wordt onder meer Brin de Jasette gespeeld, een educatief spel bij uitstek. Dat gebeurt in kantine De Kapberg van camping Rianto (Oosteinde 11a in Warmond). Het café begint om 20.00 uur. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Belangstellenden wordt verzocht zich aan te melden via e-mailadres mevanniftrik@gmail.com.

Het Frans Café is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Deze stichting heeft onder meer als doelstelling de kennis van de Franse taal te bevorderen.


Stekkenmarkt

Regio n De Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden, regio Rijnland, houdt op zaterdag 11 mei vanaf 9.00 uur de jaarlijkse stekkenmarkt in het tuincentrum aan de Van Berckelweg in Noordwijk. Er zijn bewortelde stekken te koop van 80 verschillende soorten fuchsia's. De leden van de vereniging staan klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven.