Citymanager Van der Tol stopt na drie jaar

Teylingen n John van der Tol stopt na bijna drie jaar met de functie van citymanager en gaat per 1 juni binnen de ambtelijke organisatie van Hillegom, Lisse en Teylingen (HLTsamen) een rol vervullen als contactfunctionaris ondernemers. De stichting Citymanagement Teylingen gaat op zoek naar een opvolger.

Van der Tol: "Binnen HLTsamen werd er gezocht naar een netwerker in hart en nieren, iemand die dat talent wil inzetten voor het opbouwen en onderhouden van een groot netwerk van bedrijven en ondernemersorganisaties binnen de drie gemeenten en iemand die zowel de taal van de ondernemers als die van de overheid spreekt. Dit alles is op mijn lijf geschreven en voelt voor mij als een logische volgende stap vooruit".

Van der Tol zegt in de drie jaar als citymanager voldoende ervaring te hebben opgedaan over de werkwijze binnen de gemeente en de samenwerking tussen ondernemers en ambtenaren. "In de nieuwe rol zal ik aan de voorkant van de gemeentelijke organisatie opereren, blijf ik zichtbaar en betrokken en ben ik samen met mijn twee aanstaande collega's Suzan van de Waal en Marit Heij het eerste contact tussen ondernemers en gemeenten binnen HLTsamen".

Nieuwe citymanager

Het bestuur van de Stichting Citymanagement Teylingen laat weten op zoek te gaan naar een nieuwe citymanager. Voorzitter Frans Heemskerk: "De afgelopen drie jaar stonden in het teken van het opbouwen van deze voor Teylingen nieuwe functie. John heeft zich ontpopt als een echte verbinder van ondernemers onderling en tussen ondernemers en de gemeentelijke overheid. We bedanken John voor zijn bijdragen en tomeloze inzet. We begrijpen deze nieuwe stap in de loopbaan van John heel goed en wensen hem veel succes met het inzetten van zijn kwaliteiten in deze nieuwe functie."

Binnen HLTsamen is afgesproken dat Van der Tol zijn opdracht als centrummanager van het Dorpshart in Lisse, voor een dag in de week, naast zijn nieuwe aanstelling voorlopig blijft vervullen.


Ingezonden: Woningen én een mortuarium?

Ingezonden n "Een paar weken geleden schreef ik in deze krant: beter huizen dan een mortuarium op die lege plek in Warmond. Ik kreeg negatieve en positieve reacties. De wethouder van bouwzaken noemde het 'een duivels dilemma'. Later sprak ik met Pieter Wassenaar, een van de initiatiefnemers van het mortuarium. Dat had ik eerder moeten doen! Want volgens Pieter - die zijn sporen heeft verdiend in de bouw en in de projectontwikkeling - neemt het mortuarium slechts een bescheiden ruimte in beslag. Er blijft voldoende plek over voor tenminste tien woningen.

Goed bericht. Nog beter zou het zijn als er (niet al te dure) appartementen komen. En als de gemeenteraad ervoor zorgt dat Warmonders voorrang krijgen. (Voor die appartementen, bedoel ik). Er zijn namelijk ouderen, met een huurhuis of een eigen huis, die graag kleiner willen wonen. Maar dan wel in het eigen dorp waar ze al hun sociale contacten hebben. Als zij naar die appartementen kunnen, komt er voor anderen een huis vrij.

Bovendien - zeg ik tegen de omwonenden - oudere mensen veroorzaken zelden overlast, net zo min als mortuariumbezoekers. Volgens mij is hier een mooi compromis mogelijk."

Dick Duynhoven,

Warmond