Naomi Hoogervorst wordt hard aangepakt door spelers van SEW. | Foto: pr.
Naomi Hoogervorst wordt hard aangepakt door spelers van SEW. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte verlaat handbaleredivisie met nederlaag tegen SEW

Voorhout n Foreholte speelde een goede eerste helft tegen de handbalsters van SEW, maar kon de punten niet verzilveren.

De wedstrijd tegen SEW, de nummer een uit de degradatiepoule, leek vooraf een redelijk zware opgave, ook gezien de overige uitslagen die SEW heeft behaald. Voor Foreholte verliep het echter in de eerste helft voorspoedig. De thuisploeg had moeite om hun geliefde spel te spelen. Deels door uitstekend verdedigen en deels door aanvallend zonder balverlies te blijven. Dus ontstond er twijfel en was SEW genoodzaakt om de eerste time-out te nemen. Hiervan raakte Foreholte echter niet van slag. Met gedegen aanvallen werd een voorsprong van drie punten bevochten (7-10). Tot aan het rustsignaal gaan de ploegen vrijwel gelijk op en is het voor de talrijke toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd. Strijdlust van beide kanten en handbal in een hoog tempo geven een ruststand van een punt in het voordeel van Foreholte (12-13).

Terugvechten

De tweede helft begint bijna traditioneel enigszins stroef. Vooral aanvallend worden de combinaties minder nauwkeurig en laat de samenwerking te wensen over. De grote klap komt echter met een onterechte 2-minuten uitsluiting van aanvoerster Naomi Hoogervorst. SEW weet in deze overtalsituatie drie keer te scoren en slaat op deze wijze een gat van drie punten. Dat kwam bij Foreholte hard aan. Onzekerheid sloop in de ploeg en dat gaf de tegenstander de kans om hun geliefde snelle tegenaanval uit te voeren. Met tussenstanden van 20-14 en 22-18 lijkt het er op dat de Voorhoutsen een pak slaag gaan krijgen. Maar door nog een keer de rug te rechten vechten ze zich naar een aanvaardbare eindstand (27-20). Het seizoen 2018-2019 is daarmee voorbij. Volgend seizoen komt Dames 1 van HV Foreholte uit in de eerste divisie.

Foreholte speelt gelijk tegen KDO

Voorhout n Wellicht ging Foreholte enigszins teleurgesteld van het veld na het gelijke spel tegen het Kwakelse KDO, maar anderzijds dachten de mannen van KDO-trainer Raymond de Jong drieëntachtig minuten lang dat zij de voor hen belangrijke drie wedstrijdpunten mee terug naar De Kwakel konden nemen.

Hoewel er zich gedurende de gehele eerste helft nauwelijks doelrijpe kansen voordeden, speelden de Kwakelaars het meest verzorgde voetbal. Uiteindelijk resulteerde het in de achtendertigste minuut in een open kans voor Erik Verbruggen vanuit een vrije trap vanaf de linkerkant. Zijn te zwakke inzet stuitte op Foreholte-doelman Matthijs Guijt. Aan de andere kant had Jesper Oudshoorn nauwelijks iets te doen gehad en kon hij ook alleen maar toezien toen Toni Arroyo vanuit een voorzet van William van Vliet de bal op de paal kopte. Vlak voor rust kroop Foreholte door het oog van de naald toen de doorgebroken Jesse Stange de volkomen vrijstaande Mathijs van Rijn niet wist te bereiken.

Twee doelpunten

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Al snel brak de wedstrijd open toen in een dreigende KDO-aanval Tjeerd van der Zwaan de scherpe voorzet van spits Mathijs van Rijn onhoudbaar achter Foreholte-keeper Matthijs Guijt schoot (0-1). Al snel maakte de wekenlang geblesseerde Sten Admiraal zijn rentree toen Olle Roffelsen aangeslagen het veld moest verlaten. KDO kreeg meer dan redelijke kansen om de wedstrijd te beslissen via Jesse Stange, wiens schot via Guijt en een koppende Pim Spreeuw alsnog tot corner werd omgebogen.

Maar vervolgens pakten de Voorhouters onder leiding van Admiraal en Van Vliet het initiatief ten einde nog wat van deze wedstrijd te maken. Eerst schoot Sten Admiraal nog van afstand op de rechterpaal, om daarna een kansrijke vrije trap over het doel te jagen. Maar in de 84ste minuut was er geen houden meer aan en verdween het vlammende schot van Admiraal onhoudbaar voor Oudshoorn in de linkerbovenhoek (1-1).

Vol voor de winst

De slotfase was bloedstollend, omdat beide ploegen vol voor de winst probeerden te gaan. Drie aanvallers verschenen vaak tegen drie verdedigers en invaller Rick Brabander vond dat hij had gescoord, nadat zijn inzet door Jesper Oudshoorn met kunst en vliegwerk van of vanachter de lijn was weggehaald. KDO-grensrechter Rijnders en zeker scheidsrechter Wagner bevonden zich in een positie dat zij het onmogelijk konden waarnemen en anderzijds had Brabander de bal gewoon door het net heen moeten schieten in plaats van de slappe inzet. Broer Casper Brabander gaf wat dat betreft het goede voorbeeld, maar zijn vlammende inzet werd gepareerd door de reddende Oudshoorn. Van daaruit eindigde de spannende eindfase na enkele minuten in een terecht gelijkspel.