Lenie Langelaan (r) en Rob Heemskerk overhandigen de cheque aan Mart Döfferhoff (derde van rechts). | Foto: pr.
Lenie Langelaan (r) en Rob Heemskerk overhandigen de cheque aan Mart Döfferhoff (derde van rechts). | Foto: pr. Foto: pr.

Cheque voor Biljartvereniging Onderdak

Sassenheim/Voorhout n Biljarten is vooral een precisie sport. Alle details zijn belangrijk en dus moet het materiaal in topconditie zijn. Daar draagt de Stichting Kringloop Herenstraat 63 uit Voorhout graag aan bij in de vorm van een donatie.

In Teylingen bij Biljartvereniging Onderdak wordt de biljartsport beoefend door een aantal heren op leeftijd. Trotse heren, die meerdere keren per week bijeenkomen in 't Onderdak in Sassenheim en daar gezelligheid en sportieve competitie vinden. Regelmatig is er een onderlinge competitie bandstoten. Ook wordt er gestreden tegen biljartverenigingen uit de omgeving.

De meeste leden van de vereniging zijn gepensioneerd. "We hebben nu 30 leden waar we heel trots op zijn", aldus de penningmeester Mart Döfferhoff, "de leeftijd van onze leden ligt gemiddeld boven de 75 jaar, wat wel mooi is!" Het bestuur streeft naar een zo laag mogelijke contributie, om zo biljarten in clubverband voor iedereen mogelijk te maken. De zaal in 't Onderdak wordt gehuurd. Er staan twee biljarttafels met eromheen een aantal tafeltjes en stoelen, zodat ook kijkers een plek kunnen vinden en een drankje kunnen nemen.

Materiaalonderhoud

De twee biljarttafels zijn eigendom van de vereniging en vergen jaarlijks onderhoud: de groene lakens moeten worden vervangen. Door het intensieve gebruik slijten zij behoorlijk. "Dit onderhoud is echt nodig om toch een beetje fatsoenlijk te kunnen biljarten," aldus Döfferhoff. "Vandaar dus de aanvraag voor een bijdrage bij de kringloopwinkel."

Drie vrijwilligers van de Kringloop Herenstraat 63 togen met een cheque naar de biljartvereniging. Toos Plug, Lenie Langelaan en Rob Heemskerk werden hartelijk ontvangen met een bakkie koffie en worden geïnformeerd over het wel en wee van de vereniging. De heren zijn zeer verheugd over de cheque van 800 euro, waarmee nieuwe lakens en een aantal nieuwe ballen kunnen worden aangeschaft.

Donatie aanvragen

Ook een aanvraag doen voor uw vereniging of stichting? Lever een schriftelijk verzoek in bij de winkel in Voorhout. In dit verzoek kan worden aangegeven voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet ook niet om de contactgegevens te vermelden.


Park bedankt oud-penningmeester Juffermans met boom en plaquette

Sassenheim n Een jaar na zijn aftreden als penningmeester krijgt Carlo Juffermans, als dank voor zijn vele verdiensten voor Park Rusthoff, een boom en plaquette in het park aangeboden.

In een gelukkig weer zonovergoten park verzamelen zich vrijdagmiddag 9 mei pers en genodigden bij paviljoen Het Sassennest voor de onthulling van de boom voor Carlo Juffermans. De oud-penningmeester heeft die boom vorig jaar bij zijn afscheid toegezegd gekregen voor zijn veertien jaar van onvermoeibare inzet voor het park. Hij beheerde niet alleen de financiën voor de Stichting Beheer Park Rusthoff (SBPR), Juffermans was ook een soort oliemannetje, dat zorgde dat alles soepel bleef draaien. Met zijn uitgebreide netwerk wist hij veel te regelen en gedaan te krijgen. Bij de Stichting Vrienden van Park Rusthoff (SVPR) was hij vanaf het begin enthousiast en succesvol in het werven van sponsors. Maar na 35 jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid te hebben gedragen voor het park, het schoolbestuur, het kerkbestuur en de voetbalvereniging, naast zijn reguliere werk in de onderwijsondersteuning, vond Juffermans het tijd om gas terug te nemen.

'Zijn boom'

Na het welkomstdrankje in het paviljoen begeeft het gezelschap zich langs de kinderboerderij en de uitbundig bloeiende rhododendrons naar de plaats in het park waar een bruine beuk is geplant. Een stevige, onverzettelijke boom, net als de oud-penningmeester zelf. Daar spreekt voorzitter Paul ten Velden hem nog eenmaal lovend en waarderend toe en dan mag Juffermans eindelijk de stenen plaquette onthullen van 'zijn boom' en trots poseren voor de fotografen.

Terug in het paviljoen wordt nog een glaasje gedronken en een hapje genuttigd. Gevraagd naar zijn toekomstplannen zegt Juffermans dat hij volgende week vertrekt voor zijn droomreis: een rondreis door de Verenigde Staten. "Ga je emigreren?" vraagt oud-bestuurder René van Elburg gekscherend. Maar Carlo Juffermans, geboren en getogen in Sassenheim, zou zijn geboortedorp en zijn geliefde park, waar hij altijd wel een bekende tegenkomt voor een praatje, voor geen goud willen missen.

Juffermans bij 'zijn' boom in Park Rusthoff. | Foto: pr./Saskia van der Sommen