Gemeentewinkel moet contant geld aannemen

Teylingen n B&W heeft formeel besloten dat het mogelijk is om naast pinnen, ook contant te betalen aan de balies van de Gemeentewinkel. B&W heeft het 'Pin only' weer ingetrokken.

Door Nico Kuyt

Op 3 april 2018 heeft B&W besloten om over te gaan op uitsluitend pinbetalingen aan de balies. Voor bezoekers die niet met pin kunnen betalen, werd een betaling via een factuur aangeboden. In uitzonderlijke gevallen kon er nog wel contant betaald worden bij een aparte balie, maar dit werd zeer ontmoedigd door het 'Pin only'. Echter, de Europese Centrale Bank (ECB) en het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben aangegeven dat het volgens Europees recht ongeoorloofd is om contante betaling niet toe te staan. B&W kon dan ook niet anders dan het eerdere besluit maar weer in te trekken. Aan de balies van de Gemeentewinkel wordt het 'Pin only' nu vervangen door het 'Pinnen, ja graag'.


Teylingen stijgt in lijst veilige gemeenten

Teylingen n Veiligheid op straat en in winkelcentra is belangrijk voor de gemeente Teylingen. De politie liet op zaterdag 18 mei weten dat Teylingen 80 plaatsen gestegen is op de lijst van veilige gemeenten.

Door Piet de Boer

Het veiligste is de gemeente Dinkelland op plaats 355. Hoe hoger het nummer hoe veiliger het in de gemeente is.

Teylingen staat op plek 275. De politie is trots. Afgelopen zaterdag kondigde burgemeester Carla Breuer met de politie aan dat Cor van Rijn als vijfde wijkagent is aangesteld per 1 mei 2019.