Henk Maat, Evelien van Duin en Krieno Bolt. | Foto: pr.
Henk Maat, Evelien van Duin en Krieno Bolt. | Foto: pr. Foto: pr.

Kringloopwinkel Op Dreef schenkt aan hospice

SASSENHEIM n Dankzij een cheque van 500 euro kan Hospice Duin- en Bollenstreek de nieuwe serre gaan inrichten. Het bedrag is geschonken door Kringloopwinkel Op Dreef.

Manager Evelien van Duin werd op zaterdag 18 mei verrast met het bedrag, dat namens Op Dreef is uitgereikt door Henk Maat en voorzitter Krieno Bolt. Hospice Duin- en Bollenstreek heeft al jaren een bijzondere samenwerking met de kringloopwinkel. Overgebleven medicatie (geanonimiseerd) en verbandmaterialen worden gedoneerd voor verzending naar Oost-Europa, de gebruikelijk bestemming van de donaties van Op Dreef. Eerder gingen ook achtergebleven rollators die kant op, en vorig jaar werden de bedden aangeboden. Het is fijn dat we ons maatschappelijke steentje kunnen bijdragen aan landen waar de nood hoog is," zegt manager Van Duin. "Maar ook heel mooi dat Op Dreef hun regionale maatschappelijke betrokkenheid laat zien en ons hospice een warm hart toedraagt."

Kringloopwinkel Op Dreef brengt normaal geld bijeen voor het Pastoraal Fonds. Dit fonds heeft als voornaamste doel om hulp te bieden aan mensen in Oost-Europa. Met deze gift wil Op Dreef laten zien dat ook een plaatselijke organisatie zoals het hospice niet wordt vergeten.

Er is al een bestemming voor het gedoneerde bedrag gevonden. Van Duin: "Bestuurslid en huisarts Hans Bet had als wens bij zijn vertrek, in mei 2018, het realiseren van een extra buitenruimte waarbij gasten buiten beschut konden zitten en een sigaretje konden roken. Sinds een aantal weken staat er een prachtige glazen serre in de tuin, die multifunctioneel gebruikt kan worden. Wij zijn blij met de financiƫle gift, die we goed kunnen besteden aan de inrichting van dit tuinhuis."