Jan Slagter denkt mee over corso

Regio n De Economic Board Duin- en Bollenstreek startte vorig jaar met de business case 'Bloemencorso's toekomstproof'. De eerste resultaten zijn na een half jaar bekend. Binnenkort zit de organisatie om tafel met Omroep Max.

Zo is een samenwerking en verbinding ontstaan tussen de besturen en vrijwilligers van het Bloemencorso van de Bollenstreek en de Flower Parade (voorheen Rijnsburgs Bloemencorso). Samen werd afgelopen maanden verkend hoe er gebruik gemaakt kan worden van nieuwe kansen, professionalisering van de organisaties en nieuwe verdienmodellen. Dit door rondetafelgesprekken te houden met andere grote evenementenorganisaties zoals de Nijmeegse Vierdaagse, de Amstel Gold Race en Bevrijdingspop. Hierdoor is er een goed inzicht verkregen in de kostenstructuren van andere evenementenorganisaties en werd veel geleerd over crowd- en routemanagement. Deze kennis kan meteen toegepast worden in de praktijk.

Binnenkort staat het laatste rondetafelgesprek op de planning: een masterclass met Jan Slagter van Omroep Max. In deze sessie worden de corso's vooral bekeken vanuit beelden en de beleving van bezoekers en 'kijkers'. De beide besturen zijn namelijk niet alleen op zoek naar een organisatorische professionalisering, ze willen ook meer beleving terugbrengen in de evenementen. Toekomstproof betekent dat de corso's ook interessant moeten blijven voor het vernieuwde publiek. Daarnaast zoeken de corso's steeds meer aansluiting bij elkaar en bij andere organisaties in de regio.


Oecumenische Taizéviering

Sassenheim n De laatste oecumenische Taizéviering in de Dorpskerk is op zondag 26 mei om 19.00 uur. Voorganger is ds. T. Moll. Het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent haar medewerking.

De stilte krijgt in deze Taizé-gebedsdienst een belangrijke plaats. Een stilte die rust en ruimte geeft voor inkeer. Even een stil moment voor de vakantietijd gaat aanbreken en ieder zijns weegs gaat en zich overal op de wereld gaat verspreiden. Even stil staan om bewust met de situatie in de wereld of in het eigen leven om te gaan. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken om een gebed extra te bekrachtigen. Iedereen, van alle kerkelijke gezindten, is welkom