Afbeelding
Foto: pr.

n Syrische ouders behalen certificaat van @Home

Regio n In een samenwerkingsverband tussen het Centrum voor Jeugd en Gezin, Kwadraad en VluchtelingenWerk hebben negen Syrische ouders uit de Bollenstreek de opvoedcursus @Home met positief gevolg afgerond.

De opvoeding in een nieuw land kan vluchtelingenouders zwaar vallen. Mede door de meervoudige culturele context waarin deze plaatsvindt, brengt dit veel nieuwe vragen met zich mee. De doelstelling van het project @Home is om vluchtelingengezinnen laagdrempelige opvoedingsondersteuning te bieden en de drempel naar de lokale maatschappelijke organisaties te verlagen.

Zakgeld en grenzen stellen

In acht bijeenkomsten is gesproken over de verschillen en overeenkomsten tussen opvoeden in het land van herkomst en in Nederland, het combineren van nieuwe westerse waarden met de eigen waarden in de opvoeding. Verder kwamen onder andere de thema's zakgeld, grenzen stellen, onderwijs, sociale media en andere zaken waar je als ouder in de opvoeding van kinderen mee te maken kunt krijgen aan de orde. Tijdens de feestelijke slot bijeenkomst met lekkere hapjes, kregen de deelnemers een certificaat en bloemen uitgereikt.

De cursus is mogelijk gemaakt met steun van het Oranje Fonds en de Bollenstreek gemeenten.