Niels Langeveld (r) in actie op circuit Zandvoort. | Foto: pr.
Niels Langeveld (r) in actie op circuit Zandvoort. | Foto: pr. Foto: pr.

Langeveld kan slag niet slaan op thuiscircuit Zandvoort

Sassenheim n Autocoureur Niels Langeveld had zich er veel van voorgesteld: zijn eerste thuiswedstrijd op het circuit van Zandvoort in de WTCR. Het liep anders voor de Sassenheimer.

Voorafgaand had Langeveld de nodige zelfvertrouwen in de wedstrijd in Nederland, nadat hij daarvoor in Slovakia Ring zijn eerste WTCR-punten had gepakt. "Ik ga met heel veel vertrouwen naar Zandvoort. Dit was een goed weekend waarin ik een mooie smak punten heb gescoord," zei hij na afloop in Slowakije. "Die lijn wil ik voortzetten op mijn thuiscircuit."

Van 17 tot en met 19 mei was de WTCR-karavaan te gast tijdens de Jumbo Racedagen in Zandvoort . Voor Langeveld de plek waar hij vorig jaar in de TCR Germany een dubbelslag sloeg en twee keer als eerste eindigde.

Ook voor dit jaar had Langeveld zich veel voorgesteld van de race. Het was een waanzinnig weekend, zegt de Sassenheimer, maar de prestaties bleven achter bij zijn verwachtingen. Langeveld: ''Ik heb genoten van de enorme hoeveelheden fans en sponsoren die er waren. Meer dan 100.000 mensen op de tribunes en in de duinen. Dit is het grootste autosportevent waar ik heb mogen racen. En dat op het hoogste niveau ter wereld in het WTCR. Het was ook mooi dat ik Jean Todt nog even heb mogen spreken. Dat is toch een icoon uit autosport en de huidige president van FIA. Het is jammer dat ik niet de resultaten heb kunnen behalen die ik graag had gewild. De vijftiende plaats en tweede keer zeventiende plaats waren teleurstellend. Maar alle Audi's hadden het erg lastig dit weekend. Het komt wel goed later dit seizoen en de prestaties gaan komen. Daar ben ik van overtuigd."

De volgende race van de coureur is van 20 tot 22 juni op de Duitse Nürburgring.


Ter Leede op drempel kampioenschap

Sassenheim n Nog één punt heeft Ter Leede nodig voor het kampioenschap in de Zaterdag Hoofdklasse A, na de winst op Zwaluwen van afgelopen zaterdag.

De Sassenheimse ploeg wist vooraf wat het te doen stond: zelf winnen en dan hopen dat op het andere veld concurrent RKAV Volendam zich verslikt in Achilles Veen. De ploeg van Henk Wisman ging voortvarend van start in Vlaardingen en had het betere van het spel. Jordly Petronia brak in de 37ste minuut de ban door de 0-1 te scoren. Teamgenoot Joey van den Berg deed vijf minuten later hetzelfde, waardoor Ter Leede met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in ging.

Na de rust kwam Zwaluwen met de beste intenties de kleedkamer uit. Jerry Scholman scoorde voor de thuisclub (1-2), waardoor de spanning weer toenam. Ian van Otterlo maakte aan alle onzekerheid een einde door in de 64ste minuut de 1-3 te maken. Dat gat kon Zwaluwen niet meer overbruggen en voor Ter Leede betekende het een stap dichterbij het kampioenschap. Het afwachten was inmiddels wat de eindstand van concurrent Volendam was. Ook zij deden wat ze moesten doen: winnen, met 1-2 van Achilles Veen.

Door winst van de koploper en de achtervolger, blijft het gat drie punten. Ter Leede heeft op zaterdag 25 mei op het eigen sportpark de Roodemolen tegen nummer zeven FC 's-Gravenzande aan één punt genoeg voor het kampioenschap.


Jaap Meiland tafeltenniskampioen

Sassenheim n Het clubkampioenschap van de Sassenheimse tafeltennisvereniging TTV Sassem is opnieuw gewonnen door Jaap Meiland. Het is alweer zijn negende kampioenschap.

In de finalepoule was Meiland verslagen door Jan Willem Los, terwijl Edwin van Dorp tot de slotwedstrijd tegen de regerende kampioen wel al zijn partijen had gewonnen. Maar in de beslissende partij stelde Meiland orde op zaken en pakte alsnog de kampioensbeker. Tweede werd Edwin van Dorp en derde Jan Willem Los. In de B-poule ging de overwinning naar Marion van Roode-Popp en in de C-poule was Nico Rotteveel de sterkste.

Jan Willem Los, kampioen Jaap Meiland en Edwin van Dorp. | Foto: pr.