Zomerbridgewedstrijden in De Oude Tol

Sassenheim n De bridgevereniging Sassem Troef organiseert ook dit jaar op de donderdagavonden in juni, juli en augustus weer bridgewedstrijden. De eerste speelavond is op 6 juni en de laatste op 22 augustus. Alleen op 1 en 8 augustus wordt er niet gebridged.

De feestelijke finale is op donderdagavond 29 augustus. De nummers 1 en 2 (en de nummer 3 bij een lijn vanaf 16 paren) plaatsen zich hiervoor, mits zij minstens twee keer hebben meegedaan. Spelers die vier keer aanwezig zijn geweest, plaatsen zich altijd.

De bridgewedstrijden beginnen om 20.00 uur en worden gespeeld in De Oude Tol (Hoofdstraat 147). De spellen worden gedupliceerd en na afloop zijn de spelverdelingen beschikbaar. Deelname kost 3 euro per persoon. Het is ook mogelijk een abonnement te nemen voor alle 10 avonden voor 25 euro per persoon.

De indeling gebeurt op speelsterkte. Elke avond winnen de nummers 1 en 2 (en bij een lijn van 16 paren of meer ook de nummers 3) een fles wijn. Ook het paar in elke lijn dat het dichtste bij de 45 procent scoort, wint een fles.

Inschrijven kan tot uiterlijk 16.00 uur op donderdagmiddag via de "Agenda" op de website www.sassemtroef.nl of via e-mail naar Zomerbridge@sassemtroef.nl. Inschrijven aan de zaal is niet mogelijk.

Ook het komende seizoen zal gediplomeerd bridgedocente Marianne Hiel weer bridgecursussen voor beginners aanbieden op de dinsdagavonden. Op dinsdagavond 3 september is er voor belangstellenden een gratis en vrijblijvende kennismakingsavond in De Oude Tol.


Zomerdrives bij Bridgeclub De Wasbeek

Sassenheim n Tijdens de zomerperiode organiseert Bridgeclub De Wasbeek weer een tiental drives. Deze worden gehouden op de maandagavonden van 3 juni en van 17 juni tot en met 12 augustus 2019. Speellocatie is de Tuinzaal van de Bernardus (Hoofdstraat 82).

.Deelname aan de bridgeavonden is mogelijk voor thuisbridgers, beginnende- en gevorderde spelers. Iedereen is welkom, met of zonder partner. De aanvangstijd is 19.45 uur met na drie rondes een korte pauze. Deelnemers worden verzocht om uiterlijk 19.30 uur aanwezig te zijn. Er zijn op elke avond prijzen te verdienen. De kosten bedragen 3 euro per persoon. Niet- NBB-leden betalen 50 eurocent extra. De spelers die op een avond als eerste van een lijn is geëindigd en tenminste op drie avonden hebben meegespeeld, plaatsen zich voor de finaleavond. Ook als bridgers op zes van de tien zomerdrives hebt meegespeeld, zijn ze automatisch geplaatst voor de finale.

De finaleavond is op maandag 19 augustus en is gratis. Voor het eindklassement tellen de zes hoogste scores mee. Aanmelden voor één of meerdere avonden inschrijven kan via https://www.nbbclubsites.nl/club/9039/uitslagen, door een e-mailbericht te sturen naar bridgeclub.de.wasbeek@ziggo.nl of telefonisch via 06-48718367. Inschrijven op de avond zelf kan ook, uiterlijk om 19.15 uur.


Loetje aan de Klink laat op zich wachten

Regio n De vergunning om een horecavoorziening te ontwikkelen aan de Klinkenbergerplas in Oegstgeest laat lang op zich wachten. Vele Oegstgeest­enaren worden ongeduldig en vragen zich af of er nog wel een restaurant komt bij de plas. Voor de restaurantketen Loetje is het dé gelegenheid om in een eerste nieuwbouw restaurant te vestigen wat geheel naar hun wens wordt gebouwd. Het bedrijf is nog steeds van plan om een restaurant te huren op die locatie.

De gemeente vertelt: "De procedure bij de Raad van State is beëindigd met de uitspraak op 30 januari 2019 waarin de term Horeca en het evenemententerrein zijn vernietigd en het bestemmingsplan voor het overige in stand is gebleven. Momenteel werken wij aan een eerste partiële herziening van het bestemmingsplan om weer horeca mogelijk te maken in het bouwvlak bij de Klinkenbergerplas. Deze herziening zal allereerst ter vaststelling voorgelegd worden aan de gemeente­raad. Dit gebeurt naar verwachting na de zomer. Omdat horeca nu in strijd is met het bestemmingsplan, wordt de aanvraag voor Loetje vooralsnog aangehouden totdat de partiële herziening in werking is getreden".