Muzikaal talent bij leerlingenmiddag St. Cecilia

VOORHOUT n In @Hok was op zaterdag 26 mei de jaarlijkse leerlingenmiddag van muziekvereniging St. Cecilia Voorhout. Tijdens deze middag lieten de leerlingen van de vereniging aan elkaar en aan hun ouders, broertjes, zusjes en opa's en oma's horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Ruim twintig leerlingen hebben de afgelopen tijd hard gerepeteerd op een muziekstuk. Het niveau van muziek maken was heel verschillend, omdat iedereen mag meedoen. Het maakt niet uit hoe lang je al les hebt. Stukken die te horen waren varieerden van 'Luister goed' op blokfluit tot 'Saxophobia' op saxofoon.

In de komende periode hebben de leerlingen het druk. Een deel van hen is ook betrokken bij de concerten op 6 en 7 juli ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van St. Cecilia. Ze repeteren wekelijks mee met het harmonie-orkest en de drumfanfare. Op zaterdagavond 6 juli spelen ze samen met een stoet aan Voorhoutse zangers en zangeressen, een band, het harmonie-orkest en de drumfanfare tijdens de A-mee-zing 100 Party. Op zondag 7 juli tijdens de theatervoorstelling 'Çielke maakt muziek' zijn alle leerlingen en AMV-ers opnieuw te horen. Voor beide concerten zijn kaarten verkrijgbaar; online via www.stceciliavoorhout.nl.