Jeu de boules bij Frans Café

Warmond n Vrienden en sympathisanten van de Stichting JWC en het Frans Café kunnen op donderdagavond 13 juni vanaf 20.00 uur jeu de boules spelen op de twee nieuwe banen die sinds kort in gebruik zijn bij tennisclub Overbos (Herenweg 98). De zon gaat 22.00 onder, er kan dus twee uur gespeeld worden.

Dit is een uitgelezen kans voor met name degenen die komende zomermaanden op vakantie gaan in Frankrijk en alvast jeu de boules (campingsport bij uitstek) en de Franse taal spelenderwijs willen oefenen. Belangstellenden wordt verzocht zich aan te melden via e-mailadres mevanniftrik@gmail.com. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Het Frans Café is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Deze stichting heeft onder meer als doelstelling de kennis van de Franse taal te bevorderen. In dat kader organiseert ze maandelijks bijeenkomsten. Ook heeft ze jaarlijks uitwisselingen met de in de Loire-streek gelegen plaats Champigné.

De komende jumelage is in het derde weekend van oktober gepland. Belangstellenden daarvoor kunnen zich opgeven via jumelagewarmondchampigne@gmail.com.


Watersporten op de Kagerplassen

Regio n Tijdens de Nationale Open Dag op zondag 2 juni kan kennis gemaakt worden met de watersport. Ervaren instructeurs leren de leerlingen de vaardigheden. De locatie van het evenement is restaurant 't Kompas (Julianalaan 58) op Kaageiland.

Ski en Wakeboard Vereniging – Kagerplas (SWV) staat te popelen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de sport. Voor een bijdrage van 10 euro krijgen deelnemers de kans om te ervaren hoe gaaf het is om achter een echte ski-boot te hangen. Vallen en opstaan hoort erbij, maar als het eenmaal lukt ontstaat er een goed gevoel van vrijheid

Van 12.00 tot 17.00 uur staan de mensen van SWV – Kagerplas voor de deelnemers klaar. Uitrusting is uiteraard aanwezig. Het is wel handig om zelf een zwembroek en een handdoek mee te nemen. In verband met beperkte parkeerruimte wordt er verzocht om de auto op de vaste val achter te laten en vervolgens het pontje te nemen. Meer informatie is te vinden op www.swv-kagerplas.nl.