Onderzoek naar vuurwerkvrije gemeente

Teylingen n B&W laat het bureau Direct Research onderzoeken naar het draagvlak onder de inwoners voor een vuurwerkvrije gemeente. Dit gaat nog voor de zomer plaatsvinden.

Door Nico Kuyt

In maart is in de raadscommissie Bestuur een debat gevoerd over het instellen van een verbod op het afsteken van knalvuurwerk en vuurpijlen. Het werd aangezwengeld door de fractie van GroenLinks. Destijds is door B&W toegezegd een onderzoek naar het draagvlak uit te voeren. Er wordt gebruik gemaakt van een aselecte steekproef uit de door de gemeente vastgelegde adressen. Het gaat daarbij over ongeveer 4.000 personen in de leeftijd van 14 tot 80 jaar. Na dit kwantitatief onderzoek volgt nog een kwalitatief onderzoek. Hoe dit wordt uitgevoerd, hangt af van de resultaten van die eerste onderzoek.


Papiermarkt rond Dorpsplein

Warmond n De twaalde editie van de Papierkunstmarkt rond het pleintje bij de pomp is op maandag 10 juni van 11.00 tot 16.00 uur. De organisatie is in handen van galerie Het Oude Raadhuis van Warmond.

Op en rond het Dorpsplein staan kramen met materialen voor boekbinden, sierpapier, Japanse prenten en ansichtkaarten, linosnedes, origami, kartonnage, handgemaakte wenskaarten, aquarellen, sierdozen, decoraties, blockprints, afdrukmaterialen, grafisch werk, handgeschept papier en pentekeningen. Bezoekers vinden artikelen gemaakt van handgeschept papier, maar ook producten van restmateriaal. Verschillende technieken van papier scheppen worden gedemonstreerd. Voor kinderen zijn activiteiten met origami en papiermaché. Tijdens de markt zijn ook de galeries Het Oude Raadhuis en De Pomp geopend.


Politiek inloopspreekuur

Voorhout n CDA Teylingen houdt op zaterdag 8 juni tussen 11.00 en 12.00 uur een inloopspreekuur bij Lunchroom Ons Genoegen (Herenstraat 100), Raadsleden Reny Wietsma en Peter Scholten ontvangen inwoners die kennis willen maken of vragen hebben.