Afbeelding
Foto: pr.

n Antoniusschool duikt in de wereld van de zee

Voorhout n De leerlingen van de Antoniusschool namen vorige week een flinke duik. Tijdens het schoolproject ZEE, dat van 20 tot en met 28 mei liep, ontdekten ze de bijzondere onderwaterwereld en sloten af met een optreden van een speciaal koor.

Op maandagochtend werd het project geopend op het schoolplein, waarna de kinderen letterlijk door de blauwe golven van de zee de school in gingen. In alle groepen werd gedurende tien dagen aandacht besteed aan diverse aspecten van de zee. Zo was in de kleutergroepen veel aandacht voor het prentenboek 'De mooiste vis van de zee' en was er zelfs een echt ministrand in de klas gemaakt. In groep 3/4 speelde de kwal en allerlei andere zeedieren een belangrijke rol en in groep 5 stond de Noordzee centraal. De kinderen van groep 6/7 doken niet in de zee, maar bleven vooral op het water en hebben veel geleerd over zeereizen, de VOC en Michiel de Ruyter. Groep 8 is aan de slag gegaan met het thema 'Plastic soep' en is op het strand van Noordwijk gaan strandjutten.

Dinsdagavond 28 mei werd het project afgesloten met een kijk- en luisteravond voor alle ouders en andere belangstellenden. Een afvaardiging van het Shantykoor de Zeekanters zorgde samen met de kinderen voor een echt 'Shantoniuskoor'. Een stukje warme kibbeling maakte de presentatieavond compleet.