De zwemmers van de Columbiaan presteren goed in de Regio West Finale. | Foto: pr.
De zwemmers van de Columbiaan presteren goed in de Regio West Finale. | Foto: pr. Foto:

Columbiaan zwemt naar medailles in minioren Regio West finale

Voorhout n De minioren-zwemmers van de Columbiaan zwommen op zaterdag 1 juni in Den Haag en op zondag 2 juni in Dordrecht in de minioren Regio West finales. Vijf persoonlijke en twee estafette prijzen gingen mee terug naar Voorhout.

Alleen de beste zwemmers uit de regio mogen meedoen met deze wedstrijd. Zeventien zwemmers van de Columbiaan verschenen aan de start. Er waren veel verschillende onderdelen in verschillende niveaus en leeftijdsklassen. Alle minioren-zwemmers zijn tussen de 8 en 12 jaar oud en behaalden veel nieuwe pr's.

De estafette met Tomas, Dax, Gwen en Reina op zaterdag 1 juni, werd beloond met zilver en de estafette op zondag 2 juni met Tess, Boele, Tessa en Rein zelfs met gouden medaille. Ook waren er vijf persoonlijke medailles. Rein behaalde een gouden medaille op de 100m rugslag en een bronzen medaille op de 50m vlinderslag. Reina behaalde een bronzen medaille op de 100m schoolslag. Gwen behaalde ook brons, maar zij deed dit op de 50m vlinderslag. En James haalde voor de club de bronzen plak binnen op de 100m schoolslag.


Ook Jasper Duijnhoven op het podium

Sassenheim n Ook Zwemvereniging Sassenheim (ZVS) deed afgelopen weekend mee met de miniorenfinales. Zeven zwemmers streden in het water voor hun kansen. Jasper Duijnhoven behaalde op de 100 meter schoolslag een bronzen medaille.

Het was een spannende race, maar Duinhoven mocht het podium betreden om naast de andere jongens zijn medaille te ontvangen. Hij zwom een tijd van 1.30.90.

Ook de andere zwemmers behaalden goede resultaten. Niels van Nobelen zwom een persoonlijk record op de 100 meter rugcrawl in een tijd van 1.27.32 en werd hiermee achtste. Sam Bloemendaal was haar zenuwen de baas en zwom vier seconden sneller dan haar inschrijftijd. Sophie Postma en Ariƫnne Que mochten onder andere 400 meter borstcrawl zwemmen. De dames leren deze afstand steeds beter indelen en zwommen ook naar een ruim persoonlijk record.

Nick van der Plas was van de partij op zijn favoriete afstand 100 meter vlinderslag en eindigde als zestiende in 1.43.30. Oscar Vos zette op de 100 meter rugcrawl de snelle tijd van 1.37.30 neer.


Raoul Straathof geeft clinics aan trainers Forwodians Bucks

Voorhout n Dankzij een donatie van de kringloopwinkel Voorhout kan basketbalvereniging Forwodians Bucks hun trainingen naar een hoger niveau tillen. De technische commissie besloot hiervoor Raoul Straathof van BS Leiden uit te nodigen.

Straathof heeft veel ervaring in het coachen en trainen van teams. Zo was hij een van de assistent-trainers van de huidige bondscoach Toon van Helfteren toen die nog bij ZZ-Leiden coachte. Inmiddels is Straathof trainer en coach van het eerste team van BS Leiden en spelen ze in de promotiedivisie.

Functionele warming-up

Genoeg ervaring dus om van te leren voor de trainers van de Voorhoutse Forwodians. De eerste keer liet hij, met behulp van de mannen van het onder 18 team van Joy Terpstra en Philip Edelaar, zien hoe je een goede en functionele warming-up kunt doen. Een tribune vol met trainers zag hoe je met kleine trucjes al veel kunt leren, waardoor het spel sneller en beter wordt.

Schooltoernooi

Straathof zal in het aankomende seizoen nog drie keer langskomen om de trainers clinics te geven. daarnaast is hij ook aanwezig bij het schoolbasketbaltoernooi, op zaterdag 22 juni in sporthal De Tulp. Dan verzorgt hij voor alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 een warming-up. Aanmelden kan via www.combibrug.nl.

Raoul Straathof geeft een functionele warming-up. | Foto: pr.