Op de foto: Bart van der Ploeg legt de belofte af en is opnieuw raadslid voor de fractie van D66.| Foto: Nico Kuyt
Op de foto: Bart van der Ploeg legt de belofte af en is opnieuw raadslid voor de fractie van D66.| Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Joren gaat, Bart weer terug voor D66 in raad

TEYLINGEN n In de afgelopen raadsvergadering is afscheid genomen van Joren Noorlander (D66). Oud-gediende Bart van der Ploeg werd in zijn plaats geïnstalleerd.

Foto en tekst: Nico Kuyt

Noorlander was verplicht om afscheid te nemen, omdat hij ongepland naar een andere gemeente verhuisde. En het is bij wet bepaald dat een raadslid in de eigen gemeente moet wonen. Hij zat sinds de verkiezing van maart vorig jaar in de raad. "Zo'n laatste woordje voelt toch best vreemd", ontboezemde hij in zijn afscheidsspeech, waarvan hij had gedacht deze zeker nog niet te moeten houden. Fractiegenote Edith Alkemade had er maar één woord voor over: 'balen'. "Jammer dat wij een talent als jij moeten laten gaan", treurde zij en verraste hem met boekje met foto's van hem als raadslid. Burgemeester Carla Breuer wees op het frisse enthousiasme waarmee hij vorig jaar in de raad aantrad. "Jij zocht bij ieder onderwerp het vernieuwende", en overhandigde hem een klein kunstwerk. Direct daarop werd Bart van der Ploeg in zijn plaats geïnstalleerd. In de periode 2014-2018 zat hij al voor D66 in de gemeenteraad. Bij de verkiezing vorig jaar zou hij ook weer in de raad teruggekomen zijn, maar werd door Noorlander uit zijn zetel geknikkerd. Noorlander kreeg als vierde op de lijst meer stemmen dan Van der Ploeg op plaats drie, een genoeg aantal om met voorkeursstemmen te worden gekozen.