'Volten heeft uitgebreid bestuurlijk netwerk'

Teylingen n De VVD heeft de opvolging van Bas Brekelmans binnen eigen kring weten in te vullen. Burgemeester Carla Breuer laat weten blij dat met de snelle voordracht.

"Allereerst mijn hartelijke felicitaties aan Marlies Volten, zij is een goede bekende. Ze is al zeventien jaar actief in de lokale politiek. Haar ervaring en uitgebreide bestuurlijke netwerk is van grote waarde voor Teylingen," schrijft Breuer in een reactie. "Ook mijn felicitaties aan de VVD-fractie die zo snel en unaniem tot deze voordracht is gekomen."

Marlies Volten keert, na haar afscheid van de raad in 2018, dus weer terug in de Teylingse politieke arena. "Ik ben blij met het vertrouwen dat de VVD fractie in mij stelt en ben zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk aan de slag te gaan". Ook Monique de la Rie, de huidige fractievoorzitter, is enthousiast over de keuze: "Ik heb jaren met Marlies samengewerkt en heb er het volste vertrouwen in dat deze zware portefeuille bij haar in goede handen is".

Voorzitter van de VVD Teylingen, Bob Keeven, vult aan: "Marlies en ik hebben twaalf jaar samen in de VVD-fractie van de gemeenteraad van Teylingen gezeten en ik sta volledig achter de unanieme keuze van de fractie. Marlies is zeer ervaren en een bekwaam bestuurder. Ik ben ervan overtuigd dat zij ook het vertrouwen van de gehele gemeenteraad van Teylingen weet te winnen".


Inloopspreekuur voor ondernemers bij ISD

REGIO n Als ondernemer sta je er vaak alleen voor. Dat is meestal geen probleem, daar ben je ondernemer voor geworden. Maar soms zijn er situaties waarin je zou willen 'sparren' met een onafhankelijke adviseur, die een langjarige kennis en ervaring in huis heeft.

Voor die situaties kun je een beroep doen op adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord. Zij werken op basis van vrijwilligheid. Zij geven advies op allerlei terreinen: bij de start van een bedrijf, marketing, hoe meer omzet, financieel advies, opvolging, bedrijfsbeƫindiging of het voorkomen van een faillissement. Dinsdag 25 juni van 14.00 tot 16.00 uur houdt Ondernemersklankbord een gratis inloopspreekuur voor ondernemers bij ISD Bollenstreek, Hobahostraat 92 in Lisse. Meer informatie: www.ondernemersklankbord.nl.


Open dag Boerhaavetuin

Voorhout n Stichting het Boerhaavehuis organiseert een een open middag op zaterdag 22 juni tussen 14.00 en 16.00 uur.

De Boerhaavetuin is weer op haar mooist. De rozen en planten bloeien, de berceaus zijn weer frisgroen. Het is dus een goed moment om de de tuin te bezoeken, die wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers.

De vrienden en vriendinnen van de Stichting het Boerhaavehuis zijn op zaterdag 22 juni uitgenodigd voor hun jaarlijkse bijeenkomst. Onder het genot van praatje en een kop koffie is er ruim de gelegenheid om de Boerhaavetuin te bekijken. Ook andere bezoekers zijn van harte welkom. Het is dan mogelijk ook begunstiger van Stichting het Boerhaavehuis te worden. Meer op www.boerhaavehuis.nl.