Minderjarige brandstichters aangehouden

Sassenheim n De politie heeft vorige week vier minderjarige verdachten aangehouden voor mogelijke brandstichtingen in april en mei op verschillende locaties in Sassenheim.

In de maanden april en mei waren achttien brandstichtingen binnen de gemeente. De politie startte een onderzoek op om de dader(s) te achterhalen. Er vond onder andere een buurtonderzoek plaats en er werd met meerdere getuigen gesproken. De gemeente en politie werkten intensief samen om deze vernielingen een halt toe te roepen.

Aanhoudingen

In het opsporingsonderzoek kwamen meerdere verdachten in beeld. Op woensdag 5 juni werden twee 16-jarige jongens uit Sassenheim aangehouden. Op dinsdag 18 juni bepaalt de raadkamer of ze langer vast blijven zitten. Dinsdag 11 juni werden in dit onderzoek nog eens twee verdachten aangehouden. Het gaat om een twee jongens uit Sassenheim van 15 en 16 jaar. Hun betrokkenheid bij de brandstichtingen wordt verder onderzocht.


Wachtgeld voor wethouders

Teylingen n De gemeente Teylingen heeft de afgelopen vijf jaar 273.791 euro wachtgeld betaald. Dat blijkt uit cijfers die EenVandaag heeft opgevraagd. Dat bedrag is ontvangen door zes oud-wethouders.

In Lisse ontvingen zes wethouders in vijf jaar tijd in totaal 404.449 euro, in Hillegom ging het om 287.839 euro voor hetzelfde aantal. Katwijk betaalde 694.965 euro aan zes wethouders en steekt hiermee flink uit boven de regio. In Noordwijk kregen twee oud-wethouders 44.443 euro. In Oegstgeest kreeg niemand wachtgeld. Landelijk ontvingen oud-bestuurders de afgelopen vijf jaar samen ruim 126 miljoen euro aan wachtgeld.


Vrijetijd festival valt in het water

Sassenheim n Het Vrijetijd festival is dit jaar afgelast. Op zaterdag 15 juni zouden verenigingen, clubs en stichtingen uit Teylingen zich presenteren in Park Rusthoff. Vanwege de hevige regenval in de nacht en uren ervoor, was het veld te drassig om met het festival door te gaan. Naar verwachting volgt in 2020 een nieuwe kans.