De winnaar van de categorie paarden hoog, Sandrine Jonkers, in actie. | Foto: pr./Marcel van den Bos
De winnaar van de categorie paarden hoog, Sandrine Jonkers, in actie. | Foto: pr./Marcel van den Bos Foto: pr./Marcel van den Bos

Succes Elstgeestercross bij Voorruiters

Voorhout n De negende editie van de Elstgeestercross bij rijvereniging Voorruiters, op Eerste Pinksterdag, leverden weer veel winnaars op.

Daar waar het op zaterdag nog regen, storm en noodweer was, werd zondag onder ideale temperaturen en met een heerlijk zonnetje de jaarlijkse crosswedstrijd voor pony's en paarden verreden. Dat de paardencross leeft, bleek wel uit het aantal deelnemers. Aan deze negende paardencross deden maar liefst 56 combinaties mee. De deelnemers waren onderverdeeld in de categorieën: pony's laag, pony's hoog, paarden laag en paarden hoog. Voor de organisatie was de uitdaging des te groot omdat er twee starts per combinatie waren ingeroosterd. Hierdoor waren er dit jaar maar liefst 112 starts.

Accommodatie

De vereniging telt in het zomerseizoen bijna honderd leden en dat is behalve de liefhebberij voor de sport mede te danken aan de accommodatie", laat voorzitter Kees Zwetsloot weten. "Wij beschikken over een uniek permanent crossterrein en er wordt diverse keren in de week getraind in de disciplines: dressuur, cross en mennen". Alle leden moeten wel over een eigen paard of een door hen verzorgd paard beschikken, want de Voorruiters is geen manege.

Het parcours was dit jaar wederom opgebouwd uit natuurlijke hindernissen, zoals een waterpartij, een schatkist, een hooiberg, hooiruiven, spoorbomen, tractorbanden, een bezembak, een stenen muur, een kasteel en kerk, en zelfs een hindernis van wijnvaten en een paddenstoel met rood en witte stippen.

Winnaars

In de categorie pony's laag ging de hoofdprijs naar Britt van Bemmel van de Tournooyruiters met haar pony Pinockio Optimus. In de categorie pony's hoog streek Maartje L'amie met het Roy met die eer. Zij rijdt bij de Boekhorstruiters. Bij de categorie paarden laag waren zoveel deelnemers, dat deze categorie opgesplitst werd. De eerste categorie werd gewonnen door Wendy van Dijk van de Voorruiters met haar paard met Branco. Sabine van der Lubbe van de Blesruiters wist met haar paard Abba de hoofdprijs binnen te slepen in de tweede categorie paarden laag. Aan het einde van de dag bemachtigde Sandrine Jonkers namens de Voorruiters met haar paard Fanatique de hoofdprijs. Zij kreeg, net als alle andere winnaars, een bedrukte deken uitgereikt door voorzitter Zwetsloot en zijn assistent Nick Verdel.