Foreholte C1 is na een spannende wedstrijd de terechte kampioen. | Foto: pr.
Foreholte C1 is na een spannende wedstrijd de terechte kampioen. | Foto: pr. Foto: pr.

Handbalsters Foreholte C1 kampioen

Voorhout n Foreholte dames C1 heeft de kampioenswedstrijd tegen concurrent Verburch gewonnen. Daardoor mogen ze zich dé kampioen noemen.

Op zondag kwam nummer één Verburch op bezoek om in een rechtstreeks duel uit te maken wie zich kampioen mag noemen. De dames van HV Foreholte stonden op scherp en gaven de tegenstander niet veel ruimte.

De doelpunten vielen aan beide kanten en tot 16-16 ging de stand gelijk op. Daarna sloeg Foreholte een gat van twee punten en won met 18-16. Juichend maakten de dames het meer dan terechte ererondje.

In het weekend van 21 juni is na het beachhandbaltoernooi van de vereniging, op het strand in Noordwijk, bij de Break-out de huldiging van de kampioenen van afgelopen seizoen.


STV organiseert Open Jeugdtoernooi

Sassenheim n De Sassenheimse tennisvereniging organiseert van 1 tot en met 7 juli voor de 25ste keer het Open Jeugdtoernooi. De sluitingsdatum van de inschrijving is op donderdag 20 juni.

Zowel voor jongens als meisjes zijn de leeftijdscategorieën: Groen 8 tot en met 14 jaar, Geel 10 tot en met 14 jaar en Geel 11 tot en met 16 jaar. Nieuw dit jaar is dat deelnemers zich niet alleen voor het enkeltoernooi kunnen inschrijven, maar ook voor het dubbeltoernooi en het gemengd dubbeltoernooi.

Het toernooi begint op zaterdag 1 juli. Iedere speeldag kunnen de deelnemers meedoen aan een prijsvraag en meedingen naar de dagprijs. Met hun deelname ontvangen ze een gratis lot waarmee ze op de finaledag van 7 juli bij de loterij kans maken op prijzen zoals een tennistas en sporthorloge.

Inschrijven voor het toernooi kan via www.toernooi.nl.


Schooltoernooi bij Forwodians

voorhout n Het schoolbasketbaltoernooi, georganiseerd door Forwodians, is op zaterdag 22 juni in sporthal De Tulp. Naast trainingen en wedstrijden, kunnen kinderen ook kennismaken met rolstoelbasketbal.

Kinderen van de groepen 3 en 4 kunnen zich vanaf 9.00 uur inschrijven. Om 9.30 uur starten zij met een spelletjescircuit. Bij de spelletjes staat het plezier en het samen sporten voorop en natuurlijk wordt er aan de basisvaardigheden van het basketbal gedacht. De training duurt tot 11.00 uur.

Om 11.00 uur start het 3 x 3 basketbaltoernooi voor de groepen 5 en 6. Raoul Straathof, ooit assistent-trainer bij ZZ-Leiden, begeleidt de warming-up. Om 14.00 uur start de warming up voor de groepen 7 en 8. Daarna starten zij hun toernooi. De teams uit de verschillende groepen hebben allemaal hun eigen poule. Ook het rolstoelbasketbal komt weer onder de aandacht met het parcours, onder leiding van Jaap van Beelen van het rolstoelteam uit Katwijk.

Het basketbaltoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en schoonmaakbedrijf Alkanaany.


Zwarte band voor judoka Wijnand Marks

Voorhout n Wijnand Marks heeft op zaterdag 15 juni zijn zwarte band judo behaald. Tijdens het examen in Spijkernisse werd Marks aangemoedigd door enkele teamgenoten van Judo team Bollenstreek. Hij kon de eerste worden in het team die deze band behaald.

Als valpartner had Marks zijn leraar en judomaatje Johan Zagers meegenomen. Zagers: "Wijnand betekent heel veel voor ons team. Naast zijn functie als teammanager, assistent-coach en binnenkort ook judoleraar, zit hij diepgeworteld in onze club. Om hem te bedanken voor zijn enorme toewijding aan ons team en onze sportschool leek mij het gepast als ik voor hem zou vallen". Zagers kreeg de eer om Wijnand zijn zwarte band om te knopen. Een mooi moment voor leraar en leerling. | Foto: pr.

Judoka Wijnand Marks wordt aangemoedigd door zijn teamgenoten. | Foto: pr.