TOP sluit seizoen af zonder nationale titel

Sassenheim n TOP/SolarCompleet heeft in de halve finale om het landskampioenschap op het veld verloren van LDODK. Lange tijd stonden de Sassenheimers voor, maar in de slotfase gingen de Friezen er met de overwinning vandoor.

Het is even geleden dat in Sassenheim na een seizoen géén hoofdprijs is gewonnen. In de Korfbal League lukte het de ploeg niet om de finale in ZiggoDome te bereiken. Fortuna bleek te sterk in de play-offs en won later ook de landstitel. Dit is de absolute hoofdprijs in korfballand. De strijd om de nationale titel op het veld is daarbij vergeleken een troostprijs. Toch wilde TOP er in de halve finale tegen LDODK nog vol voor gaan. De Sassenheimers namen het initiatief in Gorredijk en stonden bij rust met 10-11 voor. Na rust liep TOP uit naar 12-17, maar daar stokte het. LDODK kwam in het laatste kwartier sterk terug en trok de wedstrijd alsnog naar zich toe (21-19).

Door het verlies zit het seizoen voor TOP erop. Eentje zonder landstitel, terwijl TOP vooraf een van de gedoodverfde favorieten was. Ook de andere favoriet, PKC, kon het dit seizoen niet waarmaken. Zij verloren in de andere halve finale van Dos'46 (met 14-20). LDODK en Dos'46 gaan op zaterdag 22 juni uitmaken wie zich landskampioen op het veld mag noemen.