Dubbele opening in Boterhuispolder

Warmond n De Boterhuispolder heeft er een nieuw fietspad bij, dat op vrijdag 28 juni feestelijk wordt geopend door wethouder Rob ten Boden. Daarnaast zijn ook een vleeswinkel en Polderpodium nieuw.

De nieuwe voorzieningen in de Boterhuispolder zijn onderdeel van het recreatieve routenetwerk Leidse Ommelanden. Het nieuwe fietspad door de Boterhuispolder verbindt de Lakenvelder Boerderij aan de Zijldijk met het erf van Warmond Buiten aan de Warmondse Langebrug. Daar is ook het nieuwe Polderpodium waar fietsers en wandelaars terecht kunnen voor een kop thee of koffie. Om 13.30 verricht wethouder Rob ten Boden de officiële opening van het fietspad. Aansluitend zijn beide boerenerven te bezoeken.

Met het nieuwe fietspad is het weidevogelreservaat in de Boterhuispolder verder ontsloten voor fietsers en wandelaars. Tal van maatregelen zijn getroffen om de polder zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor weidevogels. Er wordt hier nog volop gebroed door grutto's, tureluurs, kieviten en scholeksters.


Nicci French signeert

Sassenheim n Het wereldberoemde schrijversduo Nicci French signeert op zondag 7 juli hun nieuwste boek in Sassenheim.

Het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schrijft samen onder de naam Nicci French thrillers en korte verhalen. Hun nieuwste boek, 'Huis vol leugens', gaat over de 45-jarige Neve, die een ogenschijnlijk gelukkig leven leidt, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn pied-à-terre in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan, zijn schedel is ingeslagen. In paniek begaat ze daarbij een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire naar buiten komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, tegen haar collega's en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…

De signeersessie is op zondag 7 juli van 13.15 tot 14.15 uur bij boekhandel Wagner aan de Hoofdstraat. De toegang is gratis. Aanmelden kan in de winkel of via www.boekhandelwagner.nl/activiteiten.


Boekverkoop

Sassenheim n In de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Sassenheim (Kerklaan 42), zijn vanaf dinsdag 18 juni weer afgeschreven boeken en tijdschriften te koop. Het gaat om zowel jeugd- als volwassen boeken. De boeken kunnen van eigenaar wisselen voor 50 eurocent per stuk, of voor 2 euro voor vijf boeken. Een pakket van vijf tijdschriften kost 1 euro. De verkoop is tijdens openingsuren.