De deelnemers aan het clubkampioenschap gingen naar huis met een oorkonde. | Foto: pr. Foto: pr.

Levin en Sjaak nieuwe schaakclubkampioenen

Voorhout n Jeugdschaakvereniging de Vrijpionnen sloot op zaterdag 29 juni het seizoen traditioneel af met de clubkampioenschappen. Levin Bosgraaf (9) uit Voorhout en de 13-jarige Sjaak D'Hooghe uit Noordwijkerhout zijn de nieuwe kampioenen.

Het toernooi werd gespeeld over zeven rondes en één finaleronde. In de finaleronde spelen de nummers één en twee, drie en vier, vijf en zes van dat moment nog één keer tegen elkaar.

In de leeftijdscategorie t/m 10 jaar waren vijf prijzen te verdelen en na zeven rondes lagen de nummer één tot en met zeven bijzonder dichtbij elkaar. De zeer spannende en beslissende finaleronde schudde de stand na zeven rondes flink door elkaar, waardoor alle podiumplaatsen stuivertje wisselden. Levin Bosgraaf (9, op de foto onder) won dus, David Noort (10) uit Voorhout werd tweede. De strijd tussen Voorhouters Rens van Abswoude (10) en Milan de Winter (8) werd gewonnen door eerstgenoemde en hij is als derde geeindigd. Jurre de Mooij (10) uit Rijnsburg was te sterk voor Boaz van der Hoeven (11) uit Voorhout.

De leeftijdscategorie t/m 16 jaar zou voor de regerende clubkampioen Sebastiaan van der Klaauw (14) uit Sassenheim het derde kampioenschap op rij kunnen gaan worden. Tot en met de zevende ronde leek dit ook het geval te zijn. Alleen in de finaleronde moest hij nog even met Sjaak D'Hooghe (13) uit Noordwijkerhout afrekenen. Op papier misschien een gewonnen wedstrijd maar, zoals ze in het voetbal zeggen, de bal is rond en stuiterde inderdaad voor Sebastiaan dit keer naar de verkeerde hoek. Hij zag een mat-in-één over het hoofd en verloor de partij en daarmee het clubkampioenschap aan Sjaak D'Hooghe. Ywein Veldhuyzen (13) uit Sassenheim eindigde op de derde plaats.