Afbeelding
Foto: pr./Mark Kohn

Nicci French doopt eigen tulp

Sassenheim n Het wereldberoemde schrijversduo Nicci French brengt op zondag 7 juli een bezoek aan Sassenheim ter gelegenheid van het verschijnen van de nieuwe thriller 'Huis vol leugens'. Tussen 13.15 en 14.15 uur is een gratis meet & greet bij de ingang van Park Rusthoff, waar beide auteurs ook zullen signeren. Daarnaast mag het schrijversduo deze middag een eigen tulp dopen.

Rond 14.15 uur wordt de 'Nicci French-tulp' gedoopt. Willemien Wagner van de gelijknamige boekhandel, nam het initiatief tot het bezoek en de vernoeming. Wagner: "Het is ons gelukt het bekende schrijversduo te mogen ontvangen. De tulp heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Nog voordat we inhoudelijk iets van het boek hadden gelezen, spotte ik dit prachtige omslag. Ik zei tegen de uitgever: 'Deze keer kom je niet onder Sassenheim uit hoor. Met deze omslag móet Nicci French wel naar de Bollenstreek komen!' Het leek mij geweldig om een tulp naar een auteur te mogen vernoemen. Daar ben ik achteraan gegaan en het is gelukt!".

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit duo is wereldberoemd om haar thrillers en korte verhalen.


Muziekfestival op Kaageiland

Regio n De negentiende editie van het Kaags MuziekFestival wordt op zondag 7 juli gehouden. Heel Kaageiland staat deze dag in het teken van eten en drinken, een festivalmarkt en veel livemuziek.

Het festival opent om 13.00 uur en is voor alle bezoekers gratis. Er zijn optredens van onder andere de Big Band Bollenstreek, de Status Quo Tribute band en de Braziliaanse sambazangeres Viviani Godoy. Naast livemuziek zijn er nog volop andere activiteiten, zoals een gratis rondvaart rond Kaageiland. De afvaart is om 14.00, 15.00 en 16.00 uur vanaf de kade naast de veerpont. Hier worden circa 15 minuten voor vertrek ook de toegangskaartjes uitgereikt. Vol is vol. Daarnaast is er voor de jeugd een springkussen, een straatfestival en gratis zeilen. Op www.kaagsmuziekfestival.nl staat het complete programma.

Van 13.00 uur tot 18.00 uur is Kaageiland afgesloten voor auto en fietsverkeer.