Aanvraag voor noodlokalen bij Andreasschool

VOORHOUT n Het bestuur van de Andreasschool, Sophia Scholen, heeft een aanvraag ingediend bij de gemeente voor tijdelijke uitbreiding van de Andreasschool met twee lokalen op de korte termijn en permanente uitbreiding van de Andreasschool met vier lokalen op de lange termijn.

Door Nico Kuyt

Het aantal leerlingen op de Andreasschool is de afgelopen twee jaar fors gestegen en zal naar verwachting de komende jaren nog verder stijgen op basis van de leerlingenprognose. De bedoeling is om twee tijdelijke leslokalen op het sportveld van Sophia Scholen te plaatsen en een permanente uitbreiding met vier lokalen op de eerste verdieping van het bestaande schoolgebouw. Voor het plaatsen van de twee tijdelijke leslokalen is evenwel een vergunning nodig en die is onlangs door B&W verleend. In september vraagt B&W de gemeenteraad geld beschikbaar te stellen voor het realiseren van de twee lokalen en tegelijk vervolgstappen te nemen voor de permanente uitbreiding.


Raad bindt strijd aan met lachgas

Teylingen n Met de grootst mogelijke meerderheid heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om B&W te laten onderzoeken of er mogelijkheden zijn het gebruik als drug te verbieden.

De fracties van VVD, CDA en Trilokaal dienden vorige week de motie in. "De patronen voor lachgas zijn goedkoop en zeer schadelijk. Het wordt gebruikt door een hele jonge doelgroep die aan deze slagroompatronen komt. Wij snappen dat het vrij lastig is, maar willen toch een manier vinden om dit voor Teylingen op te lossen," zo kondigde Robin Konings (VVD) de motie aan. Volgens de motie is het langdurig gebruik van lachgas zeer schadelijk voor de hersenen, het ruggenmerg en geeft andere neurologische aandoeningen. De motie roept op na te gaan welke mogelijkheden er zijn binnen de Teylingse Algemene Plaatselijke Verordening om het niet medicinaal gebruik van lachgas te verbieden Als er geen mogelijkheden zijn, dan bij de staatssecretaris aan te dringen voor een verbod. Maar in ieder geval een expliciet verbod te hanteren van de patronen in de vergunningvereisten voor festivals of feesten. De motie werd breed gedragen door de raad. (NK)