De restauratieprijs, bestaande uit een oorkonde en een SOS-muurschildje, gaat naar Parklaan 1. De prijs is in 2012 ingesteld om meer aandacht en bewustzijn te creëren voor beeldbepalende panden in Sassenheim. | Foto: pr.
De restauratieprijs, bestaande uit een oorkonde en een SOS-muurschildje, gaat naar Parklaan 1. De prijs is in 2012 ingesteld om meer aandacht en bewustzijn te creëren voor beeldbepalende panden in Sassenheim. | Foto: pr. Foto: pr.

Restauratieprijs naar Parklaan 1

Sassenheim n Het aangebouwde en gerenoveerde pand op Parklaan 1 heeft door Stichting Oud Sassenheim de Restauratieprijs 2019 toegekend gekregen. Het in 2017 door familie Klaver aangekochte pand is gelegen op een markante plaats en vormt een wezenlijke verbetering van het dorpsbeeld ter plaatse, aldus de SOS. De prijs wordt op vrijdag 12 juli uitgereikt.

Het oorspronkelijke pand dateert uit 1956 en is gebouwd als kosterswoning van de St.Pancratiuskerk. De oude contouren van dit pand zijn herkenbaar gebleven en in stijl aangebouwd. Er is een siertuin aangelegd en aan de straatzijde is een fraai ijzeren toegangshek aangebracht. Het op een markante plaats gelegen vernieuwde woonhuis is, aldus SOS-voorzitter Alfred Pop, een aanwinst voor Sassenheim. "De SOS-restauratieprijs hoeft niet altijd naar een rijks-of gemeentelijk monument te gaan, maar kan ook betrekking hebben op een object of beeldbepalend pand".