Afbeelding
Foto: pr.

Theaterschool Teylingen speelt My Fair Lady

Voorhout n Een bijzondere theatervoorstelling van Theaterschool Teylingen. Zij spelen op zaterdag 20 juli om 11.00 uur My Fair Lady, het verhaal van Eliza Doolittle en professor Higgins, in de bibliotheek (Herenstraat 48). De toegang is gratis.

My Fair Lady speelt zich af in 1912. Professor Higgins, een spraakdeskundige, komt in contact met Eliza Doolittle, een bloemenmeisje van de straat. Met de nodige inspanning weet hij van haar een keurig sprekende dame te maken. Hij neemt haar zelfs mee naar de paardenrennen in Ascot. Iedereen is enthousiast over zijn succes, maar niemand prijst Eliza. Zij zoekt troost bij Freddy Eynsford-Hill, die zij ontmoet heeft in Ascot en besluit met hem te trouwen. Higgins is razend en realiseert zich dat hij verliefd is op haar. Ook Eliza komt tot het besef dat zij van hem houdt en keert naar hem terug.

Zomerprogramma

Bibliotheek Voorhout heeft ook deze zomer weer leuke activiteiten in de bibliotheek. Tijdens de zomervakantie wordt er iedere woensdag vanaf 14.30 uur weer voorgelezen. Op 24 en 31 juli en 7, 14, 21 en 28 augustus zijn de kinderen van harte welkom in de bibliotheek (Herenstraat 48). Deze activiteit is voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Toegang is gratis en je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn.


Jeugdband Adest Musica in nieuw uniform

Sassenheim n De Jeugdband van Adest Musica heeft tijdens het zomeravondconcert van zaterdag 6 juli haar nieuwe uniform onthuld. De uniformen zijn speciaal ontworpen door Ilona van den Abeele, ontwerpster bij 'Saynomore exclusive designs'.

Het oude uniform van de Jeugdband, inmiddels 20 jaar oud, moest nodig vervangen worden. Van den Abeele kreeg daarom van Adest Musica de opdracht om, samen met haar team, een nieuw uniform voor de jeugdband te ontwerpen. Van den Abeele: "We bemerkten dat een belangrijke wens vanuit de vereniging was dat het nieuwe uniform van de Jeugdband een naadloze aansluiting moest hebben op het huidige uniform van de Drum- en Showband." Het team heeft alle wensen meegenomen in het ontwerptraject. "Wij, en ook de muzikanten, zijn erg blij met het eindresultaat."

Donaties en giften

Arthur Volten, voorzitter van de Jeugdafdeling, is een blij man. "Het nieuw uniform van de Jeugdband is mede tot stand gekomen door verschillende donaties van instanties, stichtingen, fondsen en particulieren. De aanschaf van een nieuw uniform is een flinke investering voor de vereniging. Mede dankzij deze gulle giften is het mogelijk gemaakt om de muzikanten van de Jeugdband te presenteren in een nieuw uniform. Een fantastisch en mooi moment voor de club!".