De buurtbarbecue van de Klaprooshof. | Foto: pr.
De buurtbarbecue van de Klaprooshof. | Foto: pr. Foto:

Klaprooshof viert jubileum met barbecue

VOORHOUT n Bijna vijftig bewoners en oud-bewoners vierden op zaterdag 6 juli het 25-jarig bestaan van de Klaprooshof met een buurtbarbecue. Op 11 juli 1994 kregen de bewoners van het rijtje van tien huizen, dat parallel aan het spoor staat, de sleutels van hun huis.

Van de oud-bewoners waren nagenoeg alle gezinnen aanwezig. Wonen in dit blokje van tien brengt saamhorigheid mee, zo ervaren de bewoners. Bijna tien jaar geleden zette een flink deel van de bewoners van dit rijtje zich in om Kinderboerderij De Klaprooshof in stand te houden, nadat de gemeente Teylingen had aangegeven de financiering stop te zetten.

Behalve de barbecue is ook het initiatief genomen om een boek te maken over alle bewoners van de tien huizen. Bewoners en oud-bewoners hebben verhalen en foto's ingeleverd, die zijn samengevoegd tot een kijk- en leesboek, dat over een paar maanden verschijnt. Met dank aan het Jacoba van Beierenfonds, dat dit initiatief van harte heeft ondersteund, kon de prijs van het boek laag worden gehouden, zodat menig bewoner één of meer boeken kan aanschaffen.