Fusie Kinderburg en Rank in 2020

Sassenheim n Basisscholen De Kinderburg en De Rank gaan per 1 augustus 2020 verder als één school. Het wordt een interconfessionele school waar zowel de protestantse als katholieke traditie een plek krijgt.

Afgelopen maand gingen de medezeggenschapsraden van beide scholen akkoord met de plannen. De beoogde fusiedatum is 1 augustus 2020. De Kinderburg (katholiek onderwijs) en De Rank (christelijk onderwijs) gaan dan samen verder als interconfessionele school.

Nieuwbouw

De nieuwe school komt ook in een nieuw gebouw. Het college van burgemeester en wethouders heeft de locatie van De Kinderburg aan de Knorrenburgerlaan aangewezen als plek voor de nieuwbouw. Hierover moet de gemeenteraad nog een besluit nemen. De wens is dat er op de nieuwe plek een integraal kindcentrum (IKC) komt met één organisatie voor zowel kinderopvang als basisonderwijs. Tijdens de bouw zouden de beide scholen graag tijdelijk gehuisvest zijn op de locatie van De Rank aan de Sint Antoniuslaan. De gemeente onderzoekt of dit mogelijk is. Lees meer op pagina 17.


Krant op vakantie

Redactie n De Teylinger gaat ook dit jaar weer twee weken op vakantie. Op woensdag 31 juli verschijnt er daarom geen krant. Volgende week vindt u ons nog op de deurmat.

Nog even op een rijtje:

Woensdag 24 juli: wel een krant

Woensdag 31 juli: geen krant

Woensdag 7 augustus: wel een krant

Woensdag 14 augustus: geen krant

Vanaf 21 augustus weer wekelijks De Teylinger in de bus.

Ook een (pers)bericht of foto insturen? Dat kan naar redactie@deteylinger.nl. Onze deadline is iedere maandag om 12.00 uur voor de eerstvolgende editie. Meer nieuws op www.deteylinger.nl.