De kinderen van harmonie St. Matthias zorgen voor een muzikale avond in Het Trefpunt. | Foto: pr.
De kinderen van harmonie St. Matthias zorgen voor een muzikale avond in Het Trefpunt. | Foto: pr. Foto: pr.

Voorspeelavond harmonie St. Matthias

Warmond n De theaterzaal van Het Trefpunt vulde zich op maandag 8 juli met familie, die vol verwachting kwam luisteren en kijken naar de jeugd van harmonie St. Matthias. Zo'n 90 toeschouwers bij elkaar, want ook de leden van het harmonieorkest kwamen hun toekomstige mede-muzikanten aanmoedigen.

Op het podium zat het jeugdorkest aan de ene kant opgesteld en aan de andere kant de AMV-leerlingen, die vanaf mei een workshop van acht lessen hadden gevolgd. Het jeugdorkest, onder leiding van Patricia Kerkdijk, opende de avond met 'Hallo allemaal', gevolgd door 'Jambo le-le'. Daarna was het de beurt aan de AMV-leerlingen onder leiding van Rivka van Vliet. Prima in de maat speelde Isaac, Naar, Ramsey, Tygo en Naira op klokkenspel onder andere 'Mieke heeft een lammetje' en 'Vader Jacob' Kiki en Jip 'liepen door de G' . Daniƫl is gevorderd AMV'er en speelde solo onder andere Roodkapje.

De leden van het jeugdorkest hebben allemaal individueel les op instrument; Ivan speelde 'Row your boat' en Jill 'Yankee doodle', allebei op trompet. Job met de Chicago-song, Serge met 'Hey brother van Avicii' en Nick & Dorus met 'De acrobaten' allen op saxofoon. Met de 'Fietskwijtrap-canon' door het jeugdorkest en 'The ghost of Tom' werd de muzikale avond afgesloten. Meer informatie over muziekles via www.sintmatthias.nl onder 'opleiding' of mail naar info@sintmatthias.nl.