Leerlingen van De Rank en De Kinderburg ontmoeten elkaar halverwege de twee huidige schoolgebouwen. | Foto: pr.
Leerlingen van De Rank en De Kinderburg ontmoeten elkaar halverwege de twee huidige schoolgebouwen. | Foto: pr. Foto: pr./Frank van Beek

Confetti voor scholenfusie

Vervolg voorpagina

Sassenheim n Basisscholen De Kinderburg en De Rank gaan per 1 augustus 2020 verder als één school. Op donderdag 11 juli hebben de leerlingen van De Rank en De Kinderburg elkaar tussen beide scholen in ontmoet.

De leerlingen van groep vijf tot en met acht vertrokken van school met een vlag met daarop het logo van hun school. Ze troffen elkaar op de Narcissenlaan, waar de beide vlaggen in een grote toverdoos werden gestopt. Onder geknal van confettikanonnen werden er twee nieuwe vlaggen tevoorschijn getoverd met op elk de logo's van beide scholen. Voor de kinderen markeerde dit feestelijke moment de start van het fusietraject voor beide scholen.

'Soepele overgang'

"We hebben er heel veel zin in. Dit is een uitgelezen kans om ons onderwijs onder de loep te nemen en het beste van beide scholen mee te nemen in een nieuwe school voor de toekomst," zegt Adelheid Bierman, directeur van beide basisscholen. De scholen maken zich er hard voor dat de overgang vooral voor de kinderen zo soepel mogelijk moet verlopen. Ze zullen dan ook steeds bij het proces betrokken worden. Bierman: "Bij elk besluit dat we nemen stellen we onszelf de vraag, wat is goed voor de kinderen? Tenslotte willen we niets liever dan hun een fijne basisschooltijd bieden."