VCS XR1 gaat volgend jaar in de TOP-poule spelen en kon op het NK alvast wennen aan het niveau. | Foto: pr.
VCS XR1 gaat volgend jaar in de TOP-poule spelen en kon op het NK alvast wennen aan het niveau. | Foto: pr. Foto:

Recreanten VCS spelen leerzaam nationaal kampioenschap

SASSENHEIM n Meedoen aan een nationaal kampioenschap is voor elk sportief en fanatiek team een uitdaging. De uitnodiging aan het recreanten-mixteam VCS XR1 voor dit landelijke toernooi kwam van volleybalbond NeVoBo. Op zaterdag 13 juli ervoer het Sassenheimse team wat het is om op het hoogste niveau te spelen.

Volleybalclub Sassenheim (VCS) is al veertig jaar een actieve vereniging: voor kinderen (mini's en junioren) en competitie voor volwassenen. Enthousiaste volwassenen spelen dit teamspel op recreatief niveau. Elke woensdagavond wordt getraind en gespeeld in sporthal de Wasbeek in Sassenheim.

Recreatief wil overigens niet zeggen dat er geen fanatisme is. Want ook binnen de recreanten kan worden deelgenomen aan een competitie tegen andere teams in de regio. Een mix-team bestaat uit dames en heren, dat geeft een bepaalde dynamiek aan het spel, wat wezenlijk anders is dan bij een damesteam of herenteam.

Kampioen

Sinds enkele jaren heeft VCS meerdere wedstrijd-mixteams. Afgelopen seizoen is het eerste team van VCS (XR1) kampioen geworden in de A-poule. Dat betekent dus; promoveren naar een hogere klasse, de TOP-Poule. Voor het eerst in de geschiedenis van VCS gaat een recreantenteam spelen in deze poule.

NK

Ter voorbereiding op het komende seizoen wil dit eerste team heel graag alvast ervaren wat het niveau van de TOP-poule nou precies is. Om hier alvast eens aan te 'ruiken' is de uitnodiging van de NeVoBo voor deelname aan het Nationaal Recreanten Kampioenschap in Utrecht met enthousiasme aangenomen. De strijd gaat tussen kampioen-teams uit de A-poule, TOP-poule en Masters uit andere regio's. Het VCS XR1 team ziet deelname aan dit toernooi als 'snuffelstage' en hoopt op duidelijkheid over wat ze kunnen verwachten.

Op zaterdagochtend 13 juli rijden de vier dames, vijf heren en de trainer/coach Marion Middendorp naar sportcomplex Olympus. Gedurende de dag worden er zes wedstrijden gespeeld van twee keer twaalf minuten. Bij de eerste wedstrijd zijn er wat knikkende knietjes bij de VCS'ers. Al worden alle wedstrijden best goed gespeeld door VCS XR1, toch wordt nipt gewonnen door de tegenstanders.

Kruisfinale

In de kruisfinale speelt VCS XR1 om de dertiende of veertiende plaats. De laatste set van het toernooi is gewonnen door VCS XR1 met 24-14. Dat gaf een goed gevoel, als afsluiting van het toernooi.

Diep van binnen is bij eigenlijk alle spelers wel wat teleurstelling, maar ook wel realisme. Heel duidelijk is geworden waar ze vanaf augustus vol enthousiasme op gaan trainen.

Ook eens meedoen met de recreanten van VCS? Kom gerust langs op woensdagavonden in sporthal De Wasbeek. Meer informatie op www.volleybalclubsassenheim.nl.


Selectie Foreholte ook volgend seizoen voorzien van hoofdsponsor

Voorhout n Tijdens een zeer druk bezocht eindfeest van handbalvereniging Foreholte is de samenwerking met de Sam en Peter van Schooten voortgezet door het ondertekenen van een driejarig sponsorcontract.

Sam en Peter van Schooten, respectievelijk van de bedrijven Sam van Schooten bloembollen en Peter van Schooten bouwmaterialen, dragen de handbalvereniging als hoofdsponsor al jaren een heel warm hart toe. Onder toeziend oog van vader Jan van Schooten, een van de trouwste supporters van Foreholte, zal de naam van de bedrijven de komende drie jaar op de kleding en tassen van de damesselectie staan.

Tijdens het eindfeest bij de Break-Out krioelde het van de (jeugd) spelers en ouders, die na een dag beachhandbal getuigen konden zijn van de huldigingen van de kampioenen van afgelopen seizoen, en afsloten met een barbecue.

Op de foto: Sam van Schooten, (klein)zoon Van Schooten, Jan van Schooten en Peter van Schooten bij de ondertekening van het sponsorcontract.

De familie Van Schooten is een trouwe sponsor van Foreholte. | Foto: pr.