Goud en brons voor triathlete Tessa Kortekaas

Voorhout n Tessa Kortekaas heeft bij het Nederlands Kampioenschap Middle Distance Triathlon in Klazienaveen de derde plaats behaald. Een week eerder, op zondag 7 juli, won ze na een bizarre race de eerste editie van de triathlon in Hoorn.

Kortekaas had in Klazienaveen nog last van de aanrijding een week eerder. Tijdens de triathlon in Hoorn werd ze op de fiets aangereden door een motor van de organisatie. Ondanks de klap kon ze haar race vervolgen en wist ook nog als eerste te finishen in een tijd van 2:11:56. Tweede werd Talisa van der Fluit (2:13:38) en de derde plaats was voor Sophie Engels (2:19:27). De Olympische afstand bestond uit 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Op zondag 14 juli was de tweede wedstrijd binnen zeven dagen voor Kortekaas, tegenwoordig woonachtig op Lanzarote, maar afkomstig uit Voorhout. Zonder al te hoge verwachtingen reisde ze af naar Klazienaveen, met de klap van een week eerder nog in het lijf. Die bleek nog iets te veel aanwezig. De strijd om de nationale titel werd uiteindelijk gewonnen door Yvonne van Vlerken, een ervaren triathlete. Kortekaas moest ook Miriam van Reijen voor laten gaan, en finishte zelf als derde in een tijd van 4:24:38.