Afbeelding
Foto: pr.

Uitzwaaien en aftellen tot de vakantie begint

n 'Een mooi cadeau om de zomer mee in te gaan!'

Teylingen n Uitgelaten stemmen klinken vorige week in de gangen van de basisscholen. De zomervakantie staat voor de deur. Nog een paar uur, en dan sluiten de schooldeuren voor zes weken.

Voor de groepen acht is het een extra speciaal moment: zij zeggen hun basisschool definitief gedag. Bij veel scholen gebeurde dat al een paar dagen eerder. Bijvoorbeeld bij de Antoniusschool in Voorhout, waar de leerlingen al in de loop van de week hun 'oude' school vaarwel zeiden. De overige leerlingen vormden een erehaag, waarna de achtstegroepers via de de glijbaan hun basisschooltijd 'uitgleden' (foto linksboven). Vervolgens beleefden zij een laatste gezellige dag op het strand.

Bolwerk in polonaise

Bij basisschool Het Bolwerk in Sassenheim speelden de twee groepen acht op dinsdag 16 juli hun eindmusical in theater 't Onderdak. Eerst was het de beurt aan de leerlingen van de locatie Menneweg (op de foto rechtsonder) en daarna volgde de locatie Diligence. Een dag later was gezamenlijk het eindfeest van de twee locaties. Het thema paste bij de zonnige dag: Glamping. Het schoolplein aan de Menneweg werd omgetoverd tot camping, inclusief caravan, foodtrucks en een kampvuur. Als afsluiting traden de Feesttoeters op en dus dansten de leerlingen in polonaise het schooljaar uit.

Juffendag Emmaüs

De laatste schoolweek staat ook vaak in het teken van feest vieren. De kleuters van basisschool Emmaüs uit Voorhout hadden op woensdag 17 juli juffendag in de speeltuin (foto linksonder). De zon scheen en de ijsjes smaakten heerlijk. Een fijne afsluiting van het schooljaar.

Aftellen bij de Buitenplaats

Bij De Buitenplaats in Warmond telden ze af naar de vakantie. Op vrijdagochtend 19 juli verzamelden alle 300 leerlingen zich op het schoolplein voor de klok (foto rechtsboven), schrijft directeur Gertie de Bruin. "Genietend van een ijsje tikten de minuten weg. Eén minuut vóór twaalf hebben we aan alle kinderen gevraagd om af te gaan tellen, zodat wij om klokslag twaalf uur juichend de zomervakantie in kunnen gaan. Als je dan op het schoolplein staat, is het genieten. Een mooi cadeau om de vakantie mee in te gaan!".

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding