Daten 60+ in een nieuw jasje

teylingen n Op vrijdag 27 september organiseren Welzijn Teylingen en Welzijn Noordwijk weer een nieuwe editie van Daten 60+.

Na een aantal bijeenkomsten waarin het speeddaten centraal stond, krijgt de bijeenkomst nu een nieuwe insteek. Tijdens een gezellige avondbijeenkomst ergens in Noordwijk kunnen de deelnemers rustig in gesprek gaan met andere single 60-plussers uit de Bollenstreek. Wie wil kan zelfs een dansje wagen op de dansvloer. Dit alles onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Bij deze nieuwe vorm past ook een andere naam, daarom heet Daten 60+ deze keer Singlescafé 60+. De organisatoren zijn de hele avond aanwezig. Zij kunnen soms even het ijs breken om in contant te komen met die ene leuke man of vrouw. Iedere alleenstaande vanaf 60 jaar, wonend in Noordwijk/Noordwijkerhout en Teylingen, is van harte welkom.
Singlescafé 60+ vindt plaats op een locatie in Noordwijk en alle deelnemers worden om 19.30 uur verwacht. Deelname bedraagt € 12,50 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, hapjes en 2 consumptiebonnen. Aanmelden kan tot 15 september via een mail naar aanmelden@welzijnnoordwijk.nl of telefonisch bij Nikki van der Ven, Welzijnsconsulent Welzijn Noordwijk: 06-40567077 (indien niet bereikbaar; naam en telefoonnummer inspreken op voicemail). Zij kan desgewenst ook meer informatie geven. Deelname is pas definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging en indeling vindt niet plaats op volgorde van inschrijving. Om de locatie discreet te houden, ontvangt men na aanmelding bij de bevestiging de locatiegegevens.


Zomervoorlezen in de bibliotheek in Voorhout

voorhout n Tijdens de zomervakantie wordt er iedere woensdag vanaf 14.30 uur weer voorgelezen. Op 7, 14, 21 en 28 augustus zijn de kinderen van harte welkom in de Bibliotheek in Voorhout. Deze activiteit is voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Toegang is gratis en je hoeft geen lid van de bibliotheek te zijn.


Hartekind

teylingen n In de week van 1 tot en met 6 juli zijn ruim 500 vrijwilligers van Stichting Hartekind langs de Nederlandse deuren gegaan om fondsen te werven voor hartafwijkingen bij kinderen. Onder hen waren ook (volwassen) Hartekinderen. In totaal is er € 48.780,22 opgehaald met deze collecte. Dat is meer dan de afgelopen jaren! De burgers van Teylingen droegen maar liefst €1090,88 bij. De opbrengst van deze collecte wordt ingezet om de overlevingskansen en de kwaliteit van leven van 25.000 hartekinderen in Nederland te verbeteren. Dagelijks krijgen 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen. www.hartekind.nl.