v.l.n.r.: Mary Braam, Ankie Jochemsz (bewonersvereniging) en Tiny Oostdam (Rabo coöperatiefonds). Gijs Beukhof, de initiatiefnemer van het AED-project, kon bij de uitreiking niet aanwezig zijn. | Foto: PR
v.l.n.r.: Mary Braam, Ankie Jochemsz (bewonersvereniging) en Tiny Oostdam (Rabo coöperatiefonds). Gijs Beukhof, de initiatiefnemer van het AED-project, kon bij de uitreiking niet aanwezig zijn. | Foto: PR Foto:

AED's voor wooncomplex Herenstaete

voorhout n Mede met steun van de Rabobank zijn drie AED's in het wooncomplex Herenstaete in het centrum van Voorhout geplaatst. Woensdag 31 juli reikten Tiny Oostdam en Jan van Egmond een Rabobank Coöperatiefondscheque uit ter waarde van € 1.500 aan de bewonersvereniging.

Begin dit jaar voerde de bewonersvereniging een enquête uit onder haar bewoners naar de behoefte aan één of meerdere AED's. In de enquête werd gevraagd of men bereid was een financiële bijdrage te verlenen en/of men bereid was -na een training- als hulpverlener op te treden.

Op de enquête werd positief gereageerd. In totaal werd een bedrag van € 1.800 ingezameld, voldoende voor de aanschaf van een AED. Tien bewoners hebben een AED training/hartreanimatie gevolgd. Daarnaast stelde een bewoner een AED ter beschikking. Tenslotte werd de Rabobank benaderd voor een bijdrage van een derde AED. De bank reageerde positief op dit verzoek en stelde € 1.500 beschikbaar.
De bewoners zijn blij met de geslaagde actie. Er zijn nu drie AED's ter beschikking en dat is belangrijk omdat tijd een cruciale factor is, in het geval van hartproblemen. Zij hopen dat de AED's zo min mogelijk nodig zijn, maar mocht dit onverhoopt wel het geval zijn, dan kan dit levensreddend zijn.


Blooming Festival in Noordwijk

regio n Op 11 augustus vindt het Blooming Festival plaats op de Oranje Promenade (dit plein ligt aan de K.W. Boulevard) in Noordwijk aan Zee. Dit Blooming Festival vindt gelijktijdig plaats met de Flower Parade.

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens en meer dan 50 overige elementen, zoals personenauto's, koetsen, muziekkorpsen etc. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019 zullen deze fantastische praalwagens tentoongesteld worden op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee. Tijdens het Blooming Festival zullen er ca. 100 kramen op de Oranje Promenade komen de staan. Zondag 11 augustus 2019; tijden zijn van 12.00 – 19.00 uur. Standhouders met lifestyle producten, handgemaakte artikelen van diverse materialen, bloemen, planten, ambachtelijke producten, kleding , sieraden etc. zullen hun opwachting maken. Gratis toegang!


Nederlands senioren bowlingteam presenteert zich in Warmond

Warmond n Op zondag 21 juli, vond bij Lucky's Bowling van Dekker Warmond de teampresentatie en teamtraining plaats van het Nederlands team dat deelneemt aan de WK voor senioren in de Verenigde Staten.

Van 2 t/m 10 september vindt het WK bowlen voor 50-plussers plaats in South Point Plaza te Las Vegas (VS).
Naast teams uit 37 landen doet Nederland mee met een dames- en herenteam bestaande uit elk 4 spelers. Zo'n 250 atleten zullen om de medailles strijden in de singles, de dubbels, de teams, de All Events en de Masters finale.

Het Nederlandse team bestaat uit:
Dames: Inge Hazeleger, Sonja Pannen, Kirsten van der Kooij en Marja van Dijk.
Heren: Jack Edelaar, Ron van den Bogaard, Peter van den Oever en Erwin Groen.
Reserve staan Marian Verhoef en Jan Passie. Teammanager/coaches zijn Lia Fievet en Frans Wagemakers.

Oliepatronen

De laatste gezamenlijke dames- en herenteamtraining vond plaats op zondag 21 juli bij Lucky's Bowling te Warmond. De banen van Lucky's Bowling zijn van precies hetzelfde type als die in South Point zodat de omstandigheden zoveel mogelijk nagebootst kunnen worden. Het damesteam en enkele heren hebben het afgelopen half jaar, dankzij de goede medewerking van Lucky's Bowling, op deze banen allerlei mogelijke 12 WK oliepatronen uitgeprobeerd. Ter plekke wordt pas bekend gemaakt welk oliepatroon het gaat worden. Dinsdag 27 augustus vertrekken zij naar Las Vegas en komen dinsdag 10 september weer op Schiphol aan.

Het Nederlands bowlingteam zal deelnemen aan  het WK bowlen voor 50-plussers. | Foto: PR