Rudi Heldeweg, Louis Eggen, Marjolein Schuurmans (alle VvE) Philip van der Post ( voorzitter Warmondse Ijsclub), Wethouder Arno van Kempen, Herman van Everdingen (penningmeester Warmondse IJsclub). | Foto: PR
Rudi Heldeweg, Louis Eggen, Marjolein Schuurmans (alle VvE) Philip van der Post ( voorzitter Warmondse Ijsclub), Wethouder Arno van Kempen, Herman van Everdingen (penningmeester Warmondse IJsclub). | Foto: PR Foto:

Emancipatieleed?

ingezonden n Toch wel bijzonder, zo verschillend als mensen hetzelfde verhaal kunnen interpreteren. Ik zou de buren van Van der Weide willen feliciteren met hun verwoede poging te integreren. Allereerst al met het feit dat zij beiden een fiets hebben en ook gebruiken. Maar ook met het overnemen van de Nederlandse fietsmores.

De straat waar ik woon, fungeert als sluipweg, uitgaansroute voor de jeugd, en recreatieve fietsroute met knooppunten. Er komt heel wat fietsverkeer voorbij, juist in groepsvorm. Dan valt op wat ik eigenlijk altijd al wist: Nederlandse mannen fietsen vrijwel altijd voorop!

Wel jammer dat mevrouw zich gedwongen voelde tekst en uitleg te geven. Dat zou in het hoofd van het homostel vast niet opkomen. Hopelijk laten zij niet de ene knoet voor de andere ruilen.

P. Honders


Gemeente, IJsclub en VvE Karpers & Forellen tekenen convenant

teylingen n Wethouder Van Kempen (Teylingen) en Louis Eggen (voorzitter VvE Karpers & Forellen, Leidse Merenwijk) waren dinsdag 6 augustus in Voorhout getuige van de handtekening van Philip van der Post (voorzitter Warmondse IJsclub), onder het gezamenlijke driepartijenconvenant. De gemeente en de VvE gingen hem vorige week al voor. Nu de leden van de ijsclub 1 augustus met de aanleg van een skeerlerbaan hebben ingestemd, is het trio van ondertekenaars compleet.

De gemeente is blij dat alle handtekeningen zijn gezet. De drie partijen zetten nu hun schouders onder de uitvoering van de afspraken.

Skeelerbaan

Aanleiding voor het convenant zijn de plannen van de Warmondse IJsclub om een skeelerbaan aan te leggen. In 2016 kwam zij met deze plannen bij de gemeente, waarop de gemeenteraad besloot tot subsidie. Leidse omwonenden aan de rand van de Veerpolder ervaren echter al jaren overlast van gebruikers in de Veerpolder. Ze vrezen dat dit met de komst van een skeelerbaan erger wordt. De gemeente ging daarom met de Leidse buren en de ijsclub in gesprek. Gezamenlijk is naar oplossingen gezocht. Dit heeft geresulteerd in een driepartijenconvenant waarin afspraken, rollen en verantwoordelijkheden voor elk van de drie partijen zijn vastgelegd.

Heldere afspraken

In het convenant staan afspraken die de overlast voor Leidse omwonenden door gebruikers van de Veerpolder moeten beperken. Het bevat ook afspraken voor een betere communicatie door- en tussen partijen. Wethouder Van Kempen: "Deze aanpak is een voorbeeld van goed nabuurschap: naar elkaar luisteren en samen tot oplossingen komen. Zo kunnen wonen en recreëren samengaan. Ik ben blij dat we met Leidse omwonenden via de VvE tot goede afspraken hebben kunnen komen, en dat met de aanleg kan worden gestart. Bovendien ben ik blij dat het terrein van de landijsbaan straks multifunctioneel gebruikt wordt. Teylingen vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen het hele jaar door kunnen sporten en bewegen. Dit past bij onze ambitie om een vitale samenleving te zijn."


De gemeente zet het gesprek voort met alle gebruikers van de Veerpolder. Het doel is afspraken te maken en zo vanuit Teylingen invulling te geven aan goed nabuurschap. De gemeente neemt hierin het voortouw. De Algemene Plaatselijke Verordening en eerder gemaakte afspraken vormen het kader hiervoor.

Parochiereis naar Rome

Teylingen n Alweer voor de zevende maal gaat Jos Westgeest met een groep parochie- en streekgenoten naar Rome en wel van zaterdag 9 t/m donderdag 14 november.

Vanuit een centraal gelegen hotel krijg je een prachtige indruk van Rome in al zijn facetten: Vaticaanstad, het Forum Romanum en het Colosseum, Piazza Navona en de Trevifonteinen. Uniek is de dagexcursie naar Castel Gandolfo, het vroegere buitenverblijf van de paus, dat sinds kort voor bezoek is opengesteld. Ook is er gelegenheid om op zondagmorgen een viering bij te wonen in de Basiliek Maria Santa Maggiore of de Friezenkerk. En ontmoet je de paus tijdens zijn wekelijkse audiëntie op het Sint Pietersplein. De reis naar Rome is per vliegtuig en de excursies in de stad worden te voet of met de touringcar uitgevoerd o.l.v. NL - gidsen. Bent je geïnteresseerd? Of heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met op met Jos Westgeest: 06 53 62 20 51 of stuur een e-mail naar info@beleeftsamen.nl. Inschrijving voor de reis is mogelijk t/m 31 augustus.